söndag 2 september 2007

Utbyggnationen - del 5

Grunden är gjord. Väggreglarna lyfta, bärlinorna, syllarna, takstolarna. Takpapp har börjat läggas på. Asfabården börjar spikas upp, men vi måste ju förstås spara en bit för att kunna komma in i utrymmet. :-)

Idag får ni se den utbyggnaden där köket ska vara. Ni ser redan nu vart fönstret ovanför diskbänken ska vara. Sedan kommer det att komma tre ungefär lika höga fönster som vi har där idag, fast de ska sitta tätare och kommer vara något smalare.

Där skottkärran står ska det bli en stor altan ut från köket.

Här ser ni det från kortsidan. Ni ser vart fönstret ovanför diskhon kommer vara. När det är isolerat och klart ska vi riva väggarna inifrån och då ska vi även skära upp för fönstret lite mer. Det kommer bli ganske brett. Vi kommer ha underbar utsikt ut över vår lilla fruktträdgård. Vi har hittills alltid missat alla vackra vinterfåglar och äppelblommorna på våren, men nu ska vi kunna njuta av äppelträden året om.
Här är en lite närmare tjuvtitt. Jämför med bilden nedanför som vi gjort i IKEAS planeringprogram så får ni kanske ett hum om hur det kan tänkas komma se ut. :-)
Planeringen är bara en grovskiss. Fläkt, ho, blandare etc. har vi inte bestämt oss för än. Det blir ev. kakel på bardiskdelskanten också.
I nästa inlägg får ni ser mer av vår grovplanering av köket, vill ni se det?

4 kommentarer:

junhe sa...

hallo där =) tack för kommentaren i min blogg... härligt att se mammor förverkliga drömmar och inte tänka att barnen blir ett hinder... way to go mum, I will be back =D

Stina sa...

Tänk vad skönt när det är klart, vännen. Kramis

Vi sa...

Hej!
Jag målade två lager men helspacklade ytan innan.... Skulle kunna ha tagit en gång till men gillade när det bröt igenom liiite.
Kram

Amoroso sa...

Ja klart vi vill se! Det ser ut att bli kanonfint! Vad roligt att vara igång och planera.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...