måndag 3 mars 2008

Få koll du också...

...om du inte redan har det.

Jag hade superdålig koll, det insåg jag när jag började i alla fall. :-)
Jag pratar om GEOGRAFI!

Är du också en sån som försöker undvika geografifrågorna på TP eller låtsas som om det plötsligt verkar vara någon spindel i taket när frågan om "Så heter huvudstaden i Argentina" upp på "Jeopardy"?

Här har du chansen att snabbt faktiskt få koll på städer, länder, berg, flaggor och annat på ett oerhört roligt sätt dessutom.

Ladda hem gratisprogrammet "Seterra". Börja sedan exempelvis med Sveriges landskap så att du får upp självförtroendet. Antal rätt räknas i procent och tiden också och de bästa tio resultaten rankas. Jag har tävlat mot maken och det är faktiskt superkul och ger en skön känsla att faktiskt börja få lite koll på omvärlden.


Det här programmet rekommenderar jag alla att prova på och särskilt guld är det om man har barn i skolåldern som behöver träna på geografi till prov (eller för livet förstås). Superkul och belönande.

Jag har lärt mig Europa, Asien och Sydamerika och Nordamerika...nu är det dags att spotta i nävarna och äntligen få ordning på alla länder i Afrika.

Ha en bra måndag!

Kram Bea

11 kommentarer:

Mamma C sa...

Japp visst är det så med länder städer på kartan. Man har noll koll ibland och känner sig lite dum. Klart jag håller tummarna att allt är som det ska med dina småttingar.
Kram Mamma C

lottens vita och gröna sa...

hallå! tänker på er och håller tummar och tår att allt är bra med de små, det går massor av virus nu...kanske det? du vilket toppen tips, min son som går i femman hade prov på sveriges landskap för ett tag sedan, jag skämds...här ska tränas, spott i varje näve, here we go!!!!kram lotten

Lavendel & Romantik sa...

Hoppas det går bra för båda dina barn.....Håller tummarna Kram/Majsan

Anonym sa...

Tips: www.mobila-posten.se
Skitcool tjänst!

Anonym sa...

Ojoj, geografi är sannerligen inte min starka sida så jag behöver nog det där övningsprogrammet...*S*

Jes/Vita villa vila sa...

Tack för tipset ☺

...och tack för dina rara ord hos mig! ♥

Kram Jes

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Tackar allra ödmjukats för tipset.
Alltid bra att öva upp minnet lite.Det kommer ju nya länder hela tiden...

Kram Pernilla

Änglahem sa...

Huvudstaden i Schweiz? Bea!
Geografi älskade jag när jag gick i skolan för så där hundra år sedan, så det kan iofs vara bra att fräscha upp minnet lite. Sen har ju iaf Europa ändrats en hel del de senaste 10 åren. Så detta får nog laddas ned, kan vara kul att tävla mot gubben*fniss*.
Tack för tipset !

Kramar
Ulrika

Tidsmästarinnan sa...

det verkar kul!
jag har kikat runt lite här, du har en sån fin blogg! Vika hönor och polisbilar ska jag absolut prova :-)
Glada hälsningar,
S.

Lisa med hem sa...

Jag har kollat igenom din Blogg och bara måste lämna en kommentar om den fina teckningen med igelkotten och bokstäverna längre ner. Fick en tår i ögat. Så fin! Åh, det är något magiskt med de första teckningarna och tänk att det från ingenstans kan smälla till och bli så vackert :) Min son gjorde detsamma. Cirkelritade länge och så en dag vis 3,5 ritade han en hel familj och en krabba. Det lustiga är, som jag inte förstod då, var att han avbildade sig själv. Alla hade glasögon och det fick sonen när han var 3. Sonen, idag 6, har alltid ritat mycket. mer än dottern, idag 4. Dottern ritar bra och intresserar sig mycket för bokstäver nu. Vi skriver och så skriver hon av. På 4-årskollen ritade hon en gubbe med alla detaljer. Fingrar, öron, kropp med kläder osv. Roligt att se! Oj, blev en hel berättelse men ditt inlägg gjorde mig så glad! kram!

Hem och Lycka sa...

Oj, blir lite skraj att försöka mig på geografin.. Hihi, lite rätt för resultatet ;-) kram!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...