måndag 1 september 2008

Hajar och klassisk musik


"Jag byter min mjukiskrokodil mot en hajfilm istället, mamma!"
Det sade sonen igår på Kolmården.

På kvällen har det klingat ljuvliga klassiska toner från vardagsrummet. Barnen har suttit med huvudena lite på sned i soffan och bara iakttagit fiskarna och den stora hajen som då och då dyker upp på skärmen.

Lite tacksam är jag ändå att deras första möte av haj på film är till tonerna av Monteverdi, Scarlatti och Verdi.

Jag minns mitt eget första filmhajsmöte. "Hajen 2"
*dam dam....dam dam....dam-dam-dam-dam-dam-dam....duuutuuuudiiiiiiii*
(Minns ni?)

Och den sommaren simmade jag i Lillsjön med huvudet fullt av "dam-dammande" och funderade på om det verkligen var vetenskapligt säkerställt att hajar inte trivdes i små grunda sötvattensjöar.

Det var också den sommaren som jag började fundera på hur vassa vassa gäddtänder egentligen var och om de var mycket större än mina vickande bad-tår.

...

Imorgon är det ledig tisdag. Jag har bytt bort min lediga fredag med min kollega, så inte nog med att jag var ledig i fredags, lördags och söndags, jag ska även vara ledig på tisdag också. :-)
Men sedan ska jag jobba hårt....det är ju hela tre dagar kvar av veckan innan det är helg igen.

Hihi...att jobba 80% känns otroligt lyxigt faktiskt, som om jag på något vis har skrapat fram 10.000 kronor i 10 år på Triss eller något. För jag känner heller inte att jag direkt AVSTÅR något (ekonomiskt). Jag plockar bara hem vinst efter vinst. Mer tid för mig själv och mer tid tillsammans med barnen. :-D

Att byta dag känns bra eftersom sonen ska till tandläkaren för första gången imorgon och samtidigt ska dottern börja på en mycket omtyckt dansskola. Det ska bli jättespännande, båda sakerna. Ett biblioteksbesök väntar också. :-)

Vad har ni för planer för morgondagen?

Ha en underbar tisdag!

Kram Bea

3 kommentarer:

Mamma C sa...

Ja hajen så otäckt. Vågade knappt vara på djupan i sjön det året. Tropicariumet är roligt att gå på. Man kan vara där i timmar. Vi var mycket där förr när dom hade mer fåglar. Imorgon är en vanlig jobbar dag för mig.
Kram Mamma c

Skatan sa...

Bra inställning! Du känner inte att du annat än vinner :)

/En annan som är osäker på om gäddor egentligen inte gillar tår...eller?

Sara sa...

ja, visst är det väl underbart att kunna jobba 80% o ha en helledig dag tillsammans med sitt/sina barn. För mig är den dagen guldvärd och skulle aldrig byta bort den. Jobbade tidigare 90% o hade en ledig dag varannanvecka, den dagen jag var ledig var jag så slut o orkade inte göra nåt kul.

Blev lite nyfiken när du skrev att ni varit i Kolmården och att du under din barndom badat i Lillsjön. Kommer du månne från Kolmårdskogarna eller däromkring?? Är själv uppvuxen i och utanför Norrköping.

Ha en trevlig tisdagskväll!!
Kram
Sara

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...