onsdag 7 oktober 2009

Låt världen öppna sig för er

Google verktygsfält. Sök på det. Installera. Och resten av världen har öppnat sig för er.

Nja-a...något dramatiskt kanske, men inte alldeles långt ifrån sanningen.
Fördelen med detta är att varje gång du går in på en hemsida/blogg som är på ett främmande språk så frågar google om den ska översätta den åt dig.

Perfekt tycker jag som gärna surfar in på holländska, japanska och franska hemsidor. Med ett klick så förstår jag allt. Översättningen är inte alltid helt total, men nästan alltid förståelig.

Ibland har det till och med hänt att jag klickat i "översätt denna sida till svenska" även när jag varit på amerikanska/engelska sidor, helt beroende på hur trött jag varit och hur avancerad texten är.

Och du som redan har insett finessen med detta för länge sedan...
VARFÖR HAR DU INTE TIPSAT MIG så jag fått reda på detta tidigare? Hihi...

...

Och apropå utländska (översättningsbara) hemsidor.
Kika in här.

Julstrumpor.

Galna människa tänker ni säkert, "Tänka på jul...NU???"
Men...precis som varje år tänker jag att:
"I ÅR ska jag göra allt i god tid så jag inte blir så där stressad som jag var förra året. Och året innan det. Och året innan det"

Tänk att köpa vita eller röda tröjor på Second hand, Myrorna, Röda Korset. Sätta saxen i dem och klippa till det bifogade mönstret. Sy en söm på maskinen runt om. Vika ner kanten.

Och vara färdig med årets julstrumpa.
Redan nu!

Vilket skrytobjekt va?
"Joråsåatt...jag har ju redan förberett julstrumporna inför julen"

...

I övrigt. Blåsdag idag. Tur att vi inte befinner oss i förra århundradet. Då hade vi haft ont i högerarmen nu av att hålla i hattarna i höstblåsten. ;-)

En toppenfin torsdag ska ni ha som alltid.

Kram Bea

5 kommentarer:

Agata sa...

Tack för tipset on googles verktyg. Mycket användbart.

Bibbi Maria sa...

DEt DÄR var jättekul! Verkligen... hmmm har jag ingen tröja jag tröttnat på?!?

OlgaA sa...

Tack för tipset!=)
HA EN BRA DAG!

Betsy sa...

Älskade Bea, du har öppnat en underbar värld. Sitter just nu och plöjer mig igen sidor med information på engelska, det funkar visserligen men man blir lite trött att glo i ordlistan hela tiden.
Och sen måste jag säga vilka fina saker du har tovat, gillade speciellt lejonet och lammet men råttan är kanon den ska du vara stolt över!! Jag själv håller också på med tovningskurs och gör en Robin hood-hatt till min son i julklapp och det är jätteroligt.
Ha det gött! Kram Rebecka

Anonym sa...

Hej Bea! Jag kom in på din blogg på någevis :) Har nyligen skaffat mig en blogger, som nybörjar har jag inte riktigt fått kläm på hur man får till allt. Jag har sett att många har som du gjort "Innehåll i bloggen" länkar och kategorier. Hur gör man det? Vill oxå ha så ju! Förresten, vilken mysig blogg du har! =)
MVH ULRICA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...