fredag 16 november 2007

En varierbar kökslampa

Jag tycker mycket om vår kökslampa. Jag tycker om att ljuset är fördelat på två stycken glasskärmar som sprider ljuset över bordet, inte bara över mitten.

Jag älskar också att det finns ett halv dussin ljushållare på den. Vi tänder ljus varje morgon och varje kväll. Sådan oerhört mysfaktor! Så oerhört synd att jag inte tänkte på att tända ljusen innan jag tog korten för att visa er. :-(

Något som också är helt suveränt med den är att det finns alla möjligheter att förvandla lampan efter årstid och humör.

Till påsk har jag vita fjädrar och silverpärlor i ljushållarna och en liten vit dalatupp som hänger ner från mittenstaget.

När det är födelsedag surrar vi vita sidenband runt hela stommen och hänger i vita små ballonger.

Till jul hänger det vita band med röda hjärtan från ljushållarna, äpplen i snöre och apelsiner med nejlikor i. De byts ut efter halva julen till små söta garntomtar som min mamma sytt. De hänger som på ett pärlband mitt i, fyra stycken, en för varje familjemedlem. Vi brukar även surra granris runt stommen vid första advent. Vackert!

Nu har jag beställt eukalyptuskvistar från min lokala blomsterhandel och surrat runt den yttre stommen. Vackert och ger en lite tidlös känsla. Till min stora taklampa räckte det med fyra stycken kvistar. De är långa och täta och kostar en tjuga kvisten. Prisvärt tycker jag.


Tänkte jag skulle visa ett "naket" exemplar av vår lampa fast här mattsvartlackad istället för i borstat stål. Fint som det är också, eller hur? Lampan heter "Småland" och är Aneta design och jag har sett att den bland annat finns på Lamplagret.

http://lamplagret.jetshop.se/default.aspx
Ni kan tro att det luktar friskt och rent i köket av de eteriska oljorna som dunstar från eukalyptusbladen.

Vet ni...det är fredag. Idol...och myyys!

Ha en underbar fredagskväll...ta hand om er och håll er ifrån vinterkräkisen.

Kram Bea

8 kommentarer:

MiaMaria sa...

Hejsan!
En underbar lampa som kan förvandlas till olika årstider sånt gillar jag....

Ingen kräksjuka vill vi ha...
Och idol ska vi kolla på...
Och en trevlig helg ska du ha!

Miamaria

Nilla sa...

Härlig lampa! Och så roligt att pynta efter årstider =)

Trevlig helg! Och nej vinterkräksjukor vill vi inte ha!

Kram Nilla

Hannis sa...

Vad kul att du titade in hos mig!Nej,jag har inte kommit på ljus påsen själv.Tror jag såg den första gången hos Lilla Uggelbo(är osäker på stavningen)Mycket fint hos dig.Nu ska jag ta mig en ordentlig titt!Kram Hannis

Ewa sa...

Hej Bea!

Tack, och kul att du hittade in till mig. Välkommen åter, när helst du vill.

Önskar dig en fin och skön helg.

Kramar från ett kallt Norrland
/Ewa

Ewa sa...

Underbar blogg. Länkar till dig. Hoppas du inte har något emot det. Kommer garanterat kika in här var och varannan dag.

Kram
/Ewa

Ewa sa...

Härligt. Vinet spar jag till i morgon. Tog mig en kall öl, och sitter här vid datorn och bloggar runt och lyssnar på lite musik... De små trollbarnen sussar gott i min säng, så den är mysig och varm då jag kryper ner där sedan. Lite slut i luvan efter 5 arbetspass. Har ett jobb som är ganska psykiskt tungt, så det känns skönt att vara ledig nu, och bara vara. Inga måsten!

Kram/Ewa

Anonym sa...

En lampa i min smak - det är ju så himla mysigt att äta frukost eller middag i skenet av tända ljus och mysa lite extra. :D

Lyck-Annas sa...

För den snåle så fanns en liknande lampa i Ullared. Tyckte den var snygg men denna var snäppet snyggare särskilt med bladen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...