lördag 13 september 2008

Bokfynda

Jag har börjat bli "Bea" igen.
I takt med att barnen blivit lite äldre så börjar delar av det som en gång varit jag, vakna ur sin "småbarnsdvala"

På måndag börjar jag min keramikkurs.

Och så har jag börjat läsa igen.
Jag har alltid varit en bokmal, men de senaste fem åren har jag kokongat in mig helt och
verkligen sett ut som ett fån när senaste deckarromanen diskuterats.
"Stieg Larsson vem?"
"Flyga drake vaddå?"
"Anna Jansson - var arbetade hon sade du? Aha...författarinna!?"
"Läckberg...aha...hon som bloggar? Skriver hon böcker också?"

Typ.

Som ni ser har jag försökt råda lite bot på det.
"Flyga drake" är nu min absoluta favoritbok.
Strax före "Mig äger ingen"

Jag har köpt mina böcker på Adlibris. 30-50% lägre priser än i bokhandeln. Och alltid fraktfritt. Tänk att få en bok för 37:- (att jämföras med vad en inredningstidning kostar)

Nu på morgonen har jag beställt några fler böcker inför hösten. Jag går igenom hela topplistan.
Jungstedt, Hossenis andra bok, "Box 21", "Små citroner gula", Ragde och Lapidus står på tur.

Och så fortsätter jag lyssna på böcker medan jag syr.
Just nu lyssnar jag på Åke Edvardssons "Vänaste land" (sisådär).
Efter den ska jag lyssna på "Gösta Berlings saga".
Pocketböckerna skänks vidare till vänner. Svärmor har fått en hel drös med böcker och när hon läst dem ger hon dem sedan vidare till sina bekanta och de ger i sin tur vidare dem.
Är det vad man kallar ett "kulturellt arv" tro? ;-)
Imorgon ska jag lotta ut en av ovanstående böcker.
Kom in och tävla då vetja.


Kram Bea

14 kommentarer:

Mamma C sa...

Flyga drake, så finns det en till något med solen. Nehe kommer inte ihåg vad den heter. Men dom ska jag läsa nästa gång. Mig äger ingen tyckte jag var jättebra oxå. Nu läser jag en av Anna Janssons böcker.
Ha en bra helg.
Kram Mamma C

chokladblomma sa...

Men, vad du är smart som lyssnar på böcker när du syr! Det ska jag ta efter så jag inte har ro till att sitta ner och läsa så ofta (typ aldrig...) och jag saknar det.
Snygg påse till potatisen!
Kram A

Marina sa...

Jag är en sån som läser i perioder. Box 21 har jag läst och den är kanonbra! Gillar alla deras böcker. Läser just nu Camilla Läckbergs isprinsessan, bra.

Lilla huset på prärien sa...

Hej kära Bea!

Jag vet precis vad du menar - jag är själv där! ÄR egentligen bokmal men jag blir bara jäkligt förbannad om jag blir avbruten mitt i en spännande bok - så det går bara fetbort just nu. Får hålla mig till bloggar och bra tidningar.

Fast faktiskt köpte jag nyligen min kompis Charlotta Rydholms bok "Flykt - om så bara för en liten stund". Den finns på Adlibris och kommer även finnas med på stundande Bokmässan nu i september - ett tips ;) De där andra böckerna du pratar om måste jag också läsa så jag kommer definitivt att tävla imorgon! :)

Kram Jenny

IKT i min vardag sa...

Jag läser alltid en hel del på sommaren när man har tid. Men i år har min läsperiod förlängts ända in i september. Det är så skönt att sätta sig med en bok på kvällen istället för att ha tv:n påslagen. Jag har läst en del av din bokhög. Fossum är en storfavorit. Flyga drake blir nästa bok att avnjuta.

Det var en fin säck för potatis du gjort. Kan föreställa mig hur snyggt ditt skafferi blir därhemma.

Kram

Anonym sa...

Jag LYSSNAR också på böcker nu för tiden. Tycker att jag inte "hinner" läsa. Passar på när jag åker bil, bor på landet så det blir en hel del bilåkande för min del =)
Självklart kommer jag tillbaka i morgon och hoppas på tur =)
Min dotter köper också böcker på Aldibris, för det braiga priset skull ;)
mvh smillasplats.blogg.se

Camilla sa...

Visst är det härligt lyssna på böcker när man känner att det är svårt att hinna läsa. Perfekt när man sitter i bilen eller på tåget! Ha det gott! :-)

Änglahem sa...

Hej Bea,

Satt här och läste, gick tillbaks och kollade....sååå plötsligt!*det berömda ljuset* KLICK....3 spalter!! har du haft det innan...näää, vá? Ser bra ut!

Hur känner sig en säck potatis?!?*fniss*. Fy din stackare som varit sjuk...hoppas att du är bättre nu!

Böcker är livet!! Jag älskar att läsa och mina böcker är mina små bäbisar*fniss*, vårdar dom ömt iaf.

Ha en skön söndag!
Kram, Ulrika

Stämningsfullt sa...

Hej!
Så härligt med en hel trave med böcker att läsa igenom :)
Jag är en periodare när det gäller läsning. men när jag väl är inne i en period så sträckläser jag det jag kommer över, typ :) Nu senast läste jag Stieg Larssons trilogi och det är nog de bästa böcker jag läst! Kan varmt rekommendera dem :) Ha en trevlig kväll och läsning!
Kram!

Anonym sa...

Har ingen kolla på de böcker som fanns på bilden. Känner igen boken av Anna jansson, för den såg jag sist jag var hos pappa. Men jag bokmaler andra författare. Helst Lars Widding eller Jan Mårtensson, Saga Borg är också en favorit. Men jag samlar på mig mina böcker och gör sällan av med några. Nästa bok blir dock i studiesyfte och handlar om Trajanus forum i Rom. Hoppas du inte gör som mig när jag lyssnade på Gösta Berlings saga. Jag somnade, tyckte den var tråkig, men jag läste den när jag läste litteraturvetenskap så under tvång med andra ord. :-)

Karin Lindström sa...

Hej!
Tack för ditt besök hos mig! Vilken underbart inspirerande blogg du har, har suttit nu och tittat på alla fina saker du gör.
Tyvärr så läser inte jag böcker, känner mig precis så som du beskrev dig. Jag har en ettåring och det blir verkligen ingen tid över.
Det är faktiskt skönt när dom blir lite större också. Jag har en åttaåring med så jag har liksom börjat om nu när det började bli lite tid för mig i huset. Men barnen är det bästa jag har, och min tid kommer.
ha en fortsatt skön helg!
Hälsningar
Karin

Sara Mårtensson sa...

Hejsan!

Visst är Adlibris bra! Jag beställer också mina böcker där, billigt och bra. Tänkte jag skulle tipsa dig om Åke Edwardsons böcker men ser att du redan läst en i alla fall. Har du inte läst hans andra böcker så gör det. Jag tycker de är superbra! Håller med om att "Vänaste land" inte är en av hans bästa böcker! Älskar kriminalromaner och att läsa böcker!

Kram

Livets njutning sa...

Jag är i en sån period. Jag har knappt tid att läsa. Har två flickor och studerar på heltid nu. Men jag är depserat och läser all tid jag får även om det varar i bara 20 min. :) Jag ger inte upp så lätt.

Är väldigt nyfiken på Mig äger ingen och bitterfittan. Läser inte såna böcker vanligtvis. Kanske om nån ger mig en bok eller tipsar. Annars inte. :)

Ha det gott!

Jenny

Amoroso sa...

Härligt att höra att man kan inspirera!! :-) Hoppas du också har en riktigt skön helg! Härligt att höra att läslusten kommit tebax! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...