tisdag 9 september 2008

Glimtar av min syhörna

Jag har fått en knivig utmaning av "Skrotdesign"
Hon är lite nyfiken på min syhörna och jag ska försöka ge lite glimtar av hur den ser ut idag och vad jag önskar mig när pysselrummet är klart.

Vad gör min syhörna speciell?
Just nu är den speciell för att den är fyra rum i ett - arbetsrum, datorrum, lekrum och syrum. Det har fått bli så i mellantiden nu när vi tagit bort det som en gång varit barnens lekrum och istället bygger ut köket där. Verktyg och annat får temporärt även vara här.

Vilka är dina bästa tips för en bra arbetsplats?
Det jag använder hela tiden har jag närmast. Exempelvis i skyddshöjet till symaskinen. Mallar, nålar, namntags, sax, skärknivar etc.

Jag sorterar tygerna efter storlek i IKEAbackar. 10x10cm och däromkring i en, 30x30 i en, 50x50cm i en och över en meter i en fjärde. För aktuella tyger till projekt och annat har jag en djup plastback som står på golvet vid symaskinen. Backens innehåll förändras ständigt, men så här ser utbudet ut just nu. Sedan använder jag mig av dessa:

Lådorna innehåller knappar, paljetter, sytråd, band, dekorationsband. Och så har jag en stor som rymmer nio stycken som också är uppdelade på olika sätt utefter innehåll. Den här är däremot den jag använder mest och därför står i anslutning till symaskinen.

Jag samlar alla mönster i pärmar med register. Garner sorterar jag i mindre backar efter färg. Pysselsaker har jag också i två backar för barnen att komma åt och pyssla med när jag sitter här. Där finns det allt möjligt (glömde fota dem), men de innhåller glitter, färgade papper i alla de slag, dekorationsrosor, band, mönstersaxar och annat plock.

Hur skulle du vilja förändra din syhörna?
Jag ska använda mig av ett nytt hyllsystem, liknande IVAR på min nya arbetsplats som kommer bli på ovanvåningen när vi flyttat ner sovrummet till nuvarande syrum/datorrum/arbetsrum/lekrum. Där ska jag förvara mina backar och även hänga upp anslagstavlor för inspiration och tvättlinor för aktuella mönster och projekt.

Vad skulle du mer än gärna kasta ut?
Tja-a..inget av mina saker. Jag hittar allt jag vill ha, men däremot så vill jag väl kasta ut allt annat som gör att mitt syrum inte enbart är MITT syrum!

Någon önskepryl som skulle göra din syhörna komplett?
En coverlock. Jag har kikat in en Pfaff som jag ska köpa senare i höst. ´
Jag är så nöjd med den Pfaff jag har idag.


Vem skulle du vilja kika in hos?
Jag skulle vilja se hur Lotta har det när hon pysslar. :-)

Anta gärna utmaningen ni andra också.
Reglerna är:

- Svara på frågorna
- Fotografera syhörnan, hur bedrövlig den än är :-)
- Skicka vidare utmaningen genom ett kommentar i bloggen hos de utvalda

...

Och så dagens långnäsa - Ni vet mina näsduksfodral som jag har sytt ett hundratal (typ) av.
I alla fall...nu när jag själv åkt på en rejäl förkylning...tror ni jag kunde finna något endaste litet fodral åt mig själv i morse?

Näe...just det! Hihi...

Ha en underbar kväll...nu ska jag lusläsa Pandurokatalogen! :-D

Kram Bea

16 kommentarer:

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilken härlig syhörna du har! Massor av fina tyger :) Här finns det ingen sy- eller pysselhörna så långt ögat kan nå! men när andan faller på så sitter vi vid köksbordet ist :)
Kram!

Anonym sa...

Jag antar utmaningen, men väntar med det till i morgon. Min hjärna är mos just nu efter alla glada nyheter. Vi ska fira med trocadero och bullar nu. =)

Villa Nystuga sa...

Kul att du antog utmaningen! Det kommer garanterat bli en tur till IKEA för shopping av olika lådsystem i varierande storlekar.

chokladblomma sa...

Jag är imponerad! Vilken bra syhörna du verkar ha. Och ordningssam är du också! Det är nog dags för ett litet ryck här minsann, så att jag också kan få en egen pysselhörna! Frågan är bara var någonstans...? :)

Ha det!
Kram A

Mamma C sa...

Var en fin sy hörna du visar. Du verkar ha det mycket organiserat och ordning på sakerna. Det är skillnad på mitt pyssel bord. Tror att det har varit krig där eller nått. Fanns mycket roliga saker i Panduro katalogen. Är väl tur att man inte har nära till en sådan butik
Kram mamma C

Anonym sa...

å vilken fin och organiserad syhörna du har!!!

Japp det är dragkjedjor i glasburken, har massor av glasburkar som jag hade tänkt att knappar och trådrullar och annat småkrafs ska få fylla. Men städning och organisation av syrummet ligger på priolängst ner... :)

Skatan sa...

Vilken kreativ hörna du verkar ha ordnat för dig! Där skulle jag gilla att husera :)

Godnatt och kram!

Camilla sa...

Mysig syhörna du har, förstår att du är "syberoende"...! :-)

Monica sa...

Härlig ordning du har ....
Men jag ser ingen kommentar eller förklaring på de underbara skorna på Din lådrad.... Dom är ju underbara....
Kram

LantlivsAnette sa...

Åhhh wow vilken härlig syhörna, vad du är kreativ !!
Härligt att sy och pyssla , det gillar jag...
Ha det så bra Kram Anette

Marina sa...

Snygga tyger! Jag ahr bara gamla (o fula!) och dom ligger på vinden. Borde nog fixa till lite där så kanske jag upptäcker några fynd???
pandurokatalogen är en kul grej! Kram!

Anonym sa...

Nu har jag svarat på din utmaning. =) Vackert blev det inte.

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Vilken fantastiskt fin ordning du har på dina pysselgrejer! Jag är mäkta imponerad!
Kram
Marie

Emma sa...

Oj va inspiration jag får till min syhörna, hoppas att det är ok att jag lägger till dig på min sida.

Anonym sa...

Det var så lite så. Tänker faktiskt inta att det kan vara inspirerande att titta på min oerhörda röra, men när jag tiddade på bilden me backen full med tyger och såg några av dem så började inpiratioen flöda. Så nu ska jag leta fram carbonpapperet för att kunna föra över monogrammet jag ska brodera till en kudde. =)

Grodmamman sa...

Vad jag önskar att jag hade ett eget pysselrum! Här står symaskinen i tvättstugan med följden att varje gång jag ska sy så ser jag röran i tvättstugan. Och när jag rensat i den så orkar jag inte sy längre!:)
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...