lördag 6 september 2008

Världen vore bra mycket bättre...

...om tekniska prylar vore snyggare!
Då kunde i alla fall jag kanske intressera mig lite mer för surroundsystem exempelvis.
"Det är ju härligt att sitta i soffan och höra hur hästarna galopperar bakom mig samtidigt som jag hör en vissling strax vänster om mig...men...om det innebär att spika upp fem svarta stora högtalare högt och lågt i hela vardagsrummet...nej tack"

Maken är mycket teknisk och intresserad av ljudteknik. När vi träffades för många år sedan så byggde han ihop egna avancerade högtalare. Men...vi har varit ihop länge nu. Fronterna på dem rasar bort, färgen har börjat släppa, de är gjorda i olika omgångar så de har olika ytor och nyanser nu.
Men....tiden räcker inte till för rust av dem just nu och vi prioriterar heller inte ekonomiskt hifi just nu när vi bygger ut huset och lägger tid och pengar på kök och hall etc.

Jag har suttit och retat mig på högtalarna. Sååå....nu fick det bli en halvdrastisk lösning. Överdrag i hellinne.
Maken har inte sett dem än.
Jag är nyfiken och samtidigt lite nervös över vad han ska säga. Hoppas att han tycker om själva idéen.

Alltså...det GÅR ju inte att göra det helt snyggt med högtalare, men förhoppningsvis lite mer enhetligt tills vi kostar på oss ett fint, lite mer diskret system här framöver.
Vad har ni för högtalarsystem?
Är ni nöjda med dem?

Nu ska vi äta Tacos här hemma. Mums!
Ha en underbar lördagskväll!

Kram Bea
Pssst...nu har maken sett dem. Han skrattade gott, skakade på huvudet och sade:
"Tssss....du är ju tossig, totalfnossig"
:-)

23 kommentarer:

Skatan sa...

Oerhört underhållande inlägg för mig. Just det där med högtalare är under ständig diskussion här hemma. Just nu har jag gömt en bakom gardinen (som således inte ger ifrån sig det ljud den borde) och en annan uppe i ett hörn bakom några blommor (ja, samma sak med den)... Jag inväntar små, vita och diskreta tingestar. Egentligen menar jag alltså att sambon skall bli less på det undermåliga ljudet ;-)

Kram!

Mamma C sa...

Njaaa jag har nog inte detta problem hos mig. Gubben är inte så intresserad av detta längre. Värre var det när vi var unga då var det superviktigt att ljudet kom rätt o.s.v. Visst brukar han prata om biosystem ibland, men det är när han sitter vid tv:n och det är inte heller så ofta. Men din lösning med att trolla bort högtalarna var super. Ha en fortsatt bra lördagskväll.
Kram Mamma C

Lilla huset på prärien sa...

Vi hade också ett sådantdär gammalt surroundsystem men det fick ryka i flytten hit för 2 år sedan. Nu har vi bara datorn vi lyssnar på musik på... och IPOD :) I like IPOD!

Men din tillfälliga lösning gillade jag skarpt!

Kram Jenny

Hjärtat Mitt sa...

Det blev ju inte alls dumt!
Vi har big bauta högtalare. Sååå fula och tar sååå mycket plats. Bläää.
Kanske ska försöka mig på din variant :)

Kram Mari i Marieholm

Stina sa...

Ja men det där är ju toppen. Jag har ju också linnetyg över våra bamsehögtalare. En del tror att det är bord, så de frågar var jag köpt de fina borden. Haha...
Puss

Marina sa...

men vilka små högtalare ni har ändå! Våra stå på golvet och är då metern höga. Två st svart! Inte kul alls och vi har inte pengar till att byta ut dem nu så jag lider vidare. Dom är så ivägen!Era blev snyggare nu med tyg i alla fall.

Irene sa...

Hej vilken rolig och trivsam blogg du har. Hit kommer jag gärna fler gånger. Kul med högtalaröverdragen. Sen tycker jag också du ska sy en påse till grisen (grisen i säcken...)
Var dina fönster brunlaserade eller brunmålade innan du gjorde dom vita? Vi har också otroligt fula bruna tingestar som bara längtar efter att få ljusare nyans
Kram Irene

chokladblomma sa...

Här ska sys högtalaröverdrag! Varför har jag inte tänkt på det?
Tack för tipset! Nu kanske jag kan slippa reta mig på de fula jätteklumparna.
Ha det!
Kram A

Ullis/Leva på landet sa...

Tack för din värmande kommentar. Det är härligt att bo som ja gör, faktiskt avkopllande oxkså. men man är trött i alla fall. Så fint det blev med högtalarna. Så kan du ju ha det ett bra tag. Trist att det blev som det blev med bloggen. Har en testblogg som jag provar på innan jag gör dt på min vanliga blogg. Bra tips.

Kram Ullis

Grodmamman sa...

Snygga fodral du sytt!
Håller med dig i det du skrev på min blogg. Det handlar inte bara om ålder när det gäller barnen. Vi brukar skämta och säga att dottern trotsat sedan den dagen hon föddes!:) Hon har i hela sitt liv varit viljestark och vetat vad hon har velat. Då hon har en bror som inte trotsade förrän han var fyra och blev storebror, så fick vi en smärre chock när hon kom till världen!:) Tur att både vår och er dotter har alla sina goda sidor också!:)
Kram

♥ Fyra årstider sa...

Tack för dina rara ord hos mig. Gud vad du är duktig på att sy och gulliga saker blir det, sånt som jag gillar.
Kram Lotta

Tinnar och torn sa...

Lysande idé Bea! Kram Petronella

Shyme sa...

Jag föreslog överdrag till högtalaarna här hemma men det gick inte hem....:D Jag har med flit undvikit att fota så att det syns för mycket av våra högtalare, som sambon byggt själv innan vi flyttade ihop. De är nämlingen stooora svarta monster (når upp i brösthöjd) och då har vi inte basarna inne... då nådde stapeln upp i takhöjd...

Men... Sambon har tänkt sig att bygga om högtalarna så snart tid finnes.... Och då ska jag få måla dem VITA!!!! *lämgtar* Dessutom lite krönlister och så så kanske det går att inbilla sig att de är pidestaler eller så,,, :D

Hoppas i alla fall att din make gillar dina överdrag...jag gör så det :D ...

Stämningsfullt sa...

Hej!
Men du vilken bra idé!Vi har två höga gögtalare som är brun/svarta. Wow liksom....:( Ska nog sno din idé :)
Vet en kille som hade små vita högtalare i taket som det dessutom blev jätte bra ljud av. De var kopplade till både tv och stereo. Sådana skulle jag vilja få tag i sen för de var väldigt diskreta...
Kram!

Ps. Förresten....Hur gjorde du för att få sidelement på båda sidor? Fick du mixtra med html-koden då? (Eller vad det nu heter, fniss.)

Stämningsfullt sa...

Eh ...inte gögtalare men Högtalare har vi haha

Home No.1 sa...

Hahaha... hejjj ja det där med teknik har en helt egen avdelning det är sååå svårt, jag har ingen souroundanläggning ännu men det ska väl bli och då ska JAG vara med och välja det kan du skriva upp!!
Kram Annica.

Anonym sa...

Din lösning på problemet är ju jättebra. Vi har ett fint system i silver. De sticker inte ut speciellt, däremot är pelarna som två av dem är monterade på lite fula, men det är för att de är omålade och de lär de nog förbli tills vi flyttar.

Vår lördags kväll var underbar, ett vackert bröllop, med en hejdundrande bröllopsfest fram på sen timmarna.

Det blir inget pyssel idag, mer film och sova. Ha en bra söndag.

In my house sa...

Hej hopp, kul att du tittade in och lämnade ett litet fotavtryck =)

- Visst håller ja med om tekniska prylar,,, dock älskar jag ju min bästa vän "tv,n" så skit kan ja inte prata om den hehe....

Kram j

StrandviksVillan sa...

Vilken superidé!!
Tror det är delvis därför jag fortfarande inte visat vårt vardagsrum - de hemska högtalarna och furubänken som tv:n står på... Urk!

Morfars bod sa...

Hej, det blev fint som allt annat du
syr.Hoppas alla som känner oss glömt
högtalarna vi hade när vi flyttade ihop. Det var hemska kolosser på hjul.Nu har vi biosystem i silver och det smälter bra ihop med vitt.
Våra nästa omgång högtalare är av trä
och det var hur enkelt som helst att måla dem. För övrigt har du en jättetrevlig blogg, hoppas du inte har nåt emot att jag länkar dig.
Mvh,Vilda Tanten
www.vildatanter.blogspot.com

Camilla sa...

Vilken fantastisk idé! Kul att se att det är fler än vi som har den högtalardiskussionen hemma. När jag och sambon träffades hade gigantiska, svarta, ohyggligt fula högtalare, när vi sedan flyttade ihop fick de inte flytta in, jag skyllde på platsbrist...! Sedan dess har jag faktiskt inte hittat något surroundsystem som jag tycker är tillräckligt diskret, så vi nöjer oss helt enkelt med tv:ns ljud. Men skulle du hitta nåt får du mer än gärna tipsa! :-D Kram

Petra sa...

Haha, tror vi alla har svurit över de förbannade högtalarna á la megablocks! Värsta av allt är väl att man en gång i tiden faktiskt tyckte att allt sånt var snyggt?? Vilken tur att man får smak med åren, haha...
Pssst, det GÅR inte att "bara" handla EN blomma, har försökt måånga gånger, hrm...
Kramiz
Petra

Anonym sa...

Ja fast teknikprylar håller på att förändras, jag tror fler tjejer designar eller så börjar killar förstå att de faktiskt ska stå i någons hem.

Skrytprylar kan man kalla dem, förr skulle det synas att man hade dem (Då skröt man) Nu ska de finnas men inte synas, för har man råd med snygga diskreta designprylar skryter man genom att de inte syns.

Den sista trenden passar mig utmärkt då jag inte har råd med dolda suroundsystem etc... men det behöver ingen vet för det syns inte ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...