fredag 13 mars 2009

Fjärde projektet - tygdjur

Alltså...bilderna blir inte bättre än så här med mobilkameran. Gissa om jag stör mig på det. Jag hoppas att ni inte stör er lika mycket, ni som inte vet hur klara färgerna är från början.
Och konstrasten och skärpan ska vi bara inte tala om, det är katastrof. Men...alstren är fina IRL. :-)

Dottern har fått klippa i tyg igen. Sedan fick hon sitta i mitt knä vid symaskinen och "styra" tyget runt de markerade linjerna. Det gick finfint. Jag vände giraffen rätt och hon fick stoppa den med bomull från en gammal amningskudde. Jag sydde ihop giraffen förstås, det blev för petigt för ivriga treårsfingrar. Hon tog sedan bomull och låtsades att giraffen svävade omkring bland molnen. Eller snarare "åsnan" som hon säger. Hon har gjort det till sin åsna och hon har döpt den till
"I-or" efter förslag från sin farmor. Här ser ni möjligtvis också en närmare detalj på kjolen hennes och det cerica seersuckertyget. Och så "Tissen" förstås...som hon ALLTID har med sig!

Försök till närbild på giraffen....ähum..."åsnan".


Och här är fyraåringens lejon. Han har klippt tyget helt själv och han har även fått stryka det utklippta lejonet med medelvarmt strykjärn. Sedan har han fått nåla ihop de två tygbitarna till lejonet och suttit med och styrt i sömmarna. Han stoppade sedan sitt lejon med bomull och tråcklade ihop öppningen alldeles själv. Nu leker de med djuren och är så stolta över sitt arbete.

Saker de sytt själva är tusen gånger mer intressanta som gosedjur än de köpta - med undantag för en viss luggsliten grå "Tisse" då förstås. :-)

Ha en underbar fredagskväll!


24 kommentarer:

Anonym sa...

gud vilket tålamod du har och vilken energi!! att du orkar pyssla och fixa ständigt. Men fint blir det. Jag som inte ens orkar lägga mina för lång gardiner, får skärpa till mig lite inser jag.

Nina sa...

Oj va fint!! Gud va duktig du är.

Jag tänkte försöka mig på att sy en babouska och även en kjol i vintage tyg med tyll nederst, wish me luck :-D.

Jag har ett projekt till klart på sidan och ett som jag lägger ut bilder på senare ikväll.

/Nina

Min rosendröm sa...

Oj va fint!! Gud va duktig du är.

Jag tänkte försöka mig på att sy en babouska och även en kjol i vintage tyg med tyll nederst, wish me luck :-D.

Jag har ett projekt till klart på sidan och ett som jag lägger ut bilder på senare ikväll.

/Nina

Vardags-mirakel sa...

Så söta djur ni har sytt, kram Eva.

Noamaja sa...

Men oj, vad du pysslar! Är imponerad över din osvikliga vilja att lära dig sticka, hi, hi, det blir ju fint när det blir också;-) Ja, nej det blir nog svårt att måla stolen i min blogg...
Ha en fin helg!
Kram A

Noamaja sa...

Ja, just det, för oss som pratar danka hemma var det lite roligt med "tisse" eftersom det betyder kissa på danska *fniss*

Henrietta sa...

Vilka härliga djur! Ser riktigt gosiga ut!!

Lallis - liv och leverne sa...

MEN så fina:)
VIll ju ha en sådan själv:P
Kram Lallis

Mamma C sa...

Vilka söta gosedjur ni gjort. Ha en fin helg.
Kram Mamma C

Millan sa...

Åh, såna söta djur dom sytt!!!

Roblin sa...

Vilka fina gosedjur!
Så duktiga dina barn är också, härligt att de kan och vill hjälpa sy och pyssla.

Anonym sa...

Vad ni har pysslat! Här hoppas jag att inspirationen infaller i helgen... Någon städning blev det inte, men jag bakade en kaka! Så det finns lite gott kvar till fikat i morgon. Ha en trevlig helg!
/AK

Nilla sa...

En eloge till den tålmodiga och pedagogiska mamman! (Å andra sidan, tar man sig tid som mamma med sådana här projekt så får man ostörd tid för sig själv sedan när de nöjda små älsklingarna ägnar sig åt sitt.) Sånt här borde alla barn få göra. Vilken lycka att ha gjort något själv och vilken känsla att mamma har sådant förtroende för en. Hälsa barnen att jag tycker att de jobbat bra!

Anonym sa...

Jag tycker det är så roligt att läsa om hur du tar med barnen i pysslandet. Trots att de är så små så kan de redan vara med på så mycket och det är ju mysigt att göra saker tillsammans.

Min dotter är bara 1,5 men jag hoppas hon också vill vara med och pyssla snart.

Vecka - Vecka sa...

Så duktig du är med dina barn och så duktiga de är!

ha en skön helg!

Kram,Lotta

Handarbete/Pyssel sa...

Åh, vilken söt giraff, ÖH! Åsna mena jag förståss!
Och lejonet - WOW!
Tänk vad duktiga de är, bara tre och fyra år gamla. Imponerad!

Handarbete/Pyssel sa...

Åh, vilken söt giraff, ÖH! Åsna mena jag förståss!
Och lejonet - WOW!
Tänk vad duktiga de är, bara tre och fyra år gamla. Imponerad!

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefina djur dina barn har gjort. Klart att de gillar dem bättre än de köpta. Hur gick det med mössan då? Hur gör du när du tovar den i tvättmaskinen? Det lät spännande.


Ha en skön helg!
Kram Ullis

Marie//Tekla Maräng sa...

Vad du är fantasifull, duktig och tålmodig. Tänk att få sy sina fina mjukdjur själv med sin mamma...det är livskvalite det på HÖG nivå.
Kramar Marie:)

millandante sa...

Så fina!!!
Förstår att de är stolta nu!
Kram

Engelska Villan sa...

Vilka söta djur! Perfekt att lägga i min "sångpåse" :) (projekt 2).
Å, vad roligt att låta barnen vara med sådär flitigt! Jag har nog inte ritkigt tålamod till det, men önskar att jag hade det. Jag ska prova att låta min 3½-åring hjälpa till nästa gång :)
Kram Anna

LillaFlisan sa...

Åh så fina!!!

Tänk att vara så duktigt när man bara är fyra år!!


Kram


Flisan

Millan sa...

Kul att du gillar mina kuddar...och du har rätt, det blev inte riktigt "använd det du har" med dom randiga...Jag blev så ivrig när jag fick syn på tyget jag tidigare velat ha just till kuddar, på IKEA! Men jag ska se till att följa utmaningen i fortsättningen!!!
Nån mer volangkjol har det inte hunnit bli ännu, jag har ett blått tyg sen tidigare som hon vill att jag ska använda till den, men hon vill även ha vitt enfärgat, eftersom det är lite vitt mönster i det blåa...Men det enda vita jag har, är det som är kvar av stuvbitarna jag köpte häromdagen...Så jag får nog hitta på nåt annat så länge...Funderar på att sy en katt, som jag hittade mönster till på nätet...

Tomtan sa...

Här lyser flitens lampa, ser jag. Du kommer att ligga på minus på material när månaden är över *ler*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...