torsdag 12 juli 2007

Tygfrossa

- Är det inte jobbigt att ha två små tättisar med bara femton månaders mellanrum?
- Jo-a...jag hinner ju inte sy något.
Ungefär så är det väl. Kika bara på mina gigantiska "jag köper det här tyget för det är ju så billigt och man vet ju aldrig när man kan behöva det" högar.

Borde jag kanske skämmas liiite?

Fast en del tyger blir man ju bara förälskade i. Det här tyget, med alla kända kompositörer på kan man ju använda till något. Och så var det ju rea. Hmmm...


Och det här tyget. Ett spontanköp med "guldtråd". Här visar jag återigen min lockelse för saker med text. :-) Vågar inte säga hur många år det här tyget har legat i skåpet. *harkel*


Och det här gudomliga tyget. Så näpet, så fint. Så svårplacerat i vårt hem. Men vad gör man när man är kääär? Ibland tar jag fram det och bara stryyyker över blommorna med handen. Lööv!

Och då vågar jag inte ens ta kort på alla vitröda tyger jag har. Och säg mig...ni som förstår mig.. visst behövde jag köpa fem meter till i dag till dotterns rum. Hon ska ju få en pyjamaspåse och det kan ju vara bra om jag har lite extra.

;-)

Andra bloggar om: ,

16 kommentarer:

På min gatan i stan sa...

Härliga tyger! Det är ju sant, man vet aldrig när man kan behöva det! ;-)

Kram!

Lotta sa...

Jag håller helt med dig, tyger kan man inte få för mycket av. Nån gång ska jag ta tag i mina tyghögar! ;-)

Kram
Lotta

Susanne sa...

Älskar också tyger men kan inte sy! Har symaskinsskräck! Hur sjukt är inte det då? Bilderna är jättefina.
Må så gott!

Anonym sa...

Tyget med kompositörerna var ju bara så fint, väcker ha-begär :-)

Millis sa...

Det är ju självklart att du måste köpa med dig lite extra tyg hem...
man vet ju aldrig när det kan behövas;)
Jag har nyss köpt mig ett jättefint, högt vitrinskåp i furu, som jag ska måla antikvitt och sen ska jag ha mina tyger och garner i det...tror det kan bli fint.
Ha det så gott!

Lantliga drömmar sa...

Åh, tack! :-) Ja, jag/vi e verkligen nöjda med kameran! Det är en Canon Eos 350 D, och vi har en Eos 300 V, alltså vanlig systemkamera, från förr, så det var ett "måste" att digitalkameran skulle vara systemkamera den med! :-)

Oj, te-lådan ja... Du är inte första som frågar, och tyvärr tror jag att jag måste göra dig besviken... Märket är "Riverdale", men vad jag förstått så finns de inte i Sverige? I serien finns allt från fotoramar till en massa olika askar och lådor. Hoppas att du ska hitta en i Sverige någonstans, det är väldigt sällan en sak finns i Finland, men inte i Sverige, så kanske du hittar en!
Såg annars häromdagen en liknande telåda, men träfärgad i en vanlig affär här i Finland, och tänkte att den kan man ju måla... Så kanske det finns liknande i Sverige med!
Ska hålla tummarna för att ni hittar en! :-)

Lantliga drömmar sa...

Förresten...
Kom att tänka på, att om du inte hittar en i Sverige kan jag ju nog köpa en och skicka till dig ifall du betalar...
Skulle minnas att de kostade runt 16 euro, vet inte vad postavgiften går på, det kan jag ta reda på ifall du är intresserad, men jag kan tänka mig att det blir runt en 25 euro, ca 250 kr. En del pengar, men du får överväga saken!

Kram, Heidi (gosevännen)

Elzie sa...

Tack för dina fina ord, dom värmde verkligen. Jag, som alltid är så avis på alla fina bloggar som visar hur dom gjort om hemma *s*. Beträffande dina tyghögar, så lär du nog få tid med det så småningom. Hav tålamod, min vän!!
Ha en skön helg dessutom.
Kram Elzie

Anonym sa...

ack för komentarerna om svärmors lägenhet :) Hon har faktiskt redan bett mig om lite tips om hur hon ska göra i stugan och hon har gillat mkt av det jag har sagt! Hon vart jättenöjd med lägenheten men känner fortfarande lite sug efter dom färgade väggarna (hjälp) Men har iaf bestämmt efter mitt råd att ha vita väggar och inreda med lite färg istället! kramkram och trevlig helg!

Eva Agnes sa...

Hej Bea!
Du ska inte skämmas ett enda dugg. Precis så där har jag gjort i alla år. Och jag föddes 1940.
Och jag har fått användning för precis allt, fast det har tagit många många år med somliga av tygerna.
Behöver jag något går jag bara och tittar i min tyglåda. Då finner jag skatter.
Tack för besöket på min sida och tack för kommentaren. Gulligt!
Kram Eva Agnes

MODERN COUNTRY sa...

Heisann! Først, takk for hyggelig besøk og kommentar på siden min, det ble jeg glad for :)
Moro at du la igjen beskjed for da kom jeg jo hit! Nydelig blogg har du :) Hehe, må le litt, for jeg kjenner meg igjen angående kjøp av stoffer. Jeg tenker også at det vil jeg sikkert lage noe ut av og det, og det...Så har det stablet på seg som hos deg. Men jeg har ikke like fine stoffer da, dine er kjempeflotte!! Skal også bli moro å se utbyggingen til kjøkkenet ferdig, så jeg skal følge med! Ha en flott helg, klemmer fra Aina ;)

Lavendel & Romantik sa...

Tack vilka fina ord du skriver!!!!Jag tycker att du ska fortsätta köpa så underbara tyger, jag blev stum av beundran.Dom med text på va ju bara sååååå......Ha det gott under helgen Kram/Majsan

Lisa(vitapelargonerochzink) sa...

Åhhh vad mycket fina tyger...jag somälskar tyger förstår din passion och din tanke med att "jag köper det här för det kan vara bra att ha"...;)
Kram

Amoroso sa...

Vad glad jag blev när du skrev att vi hade så lika smak i både inredning, film och böcker! Wow, det är sällan jag stöter på någon som säger detta..:-)
Och jag måste säga att jag blev minst sagt avundssjuk när jag såg dina tyger... Och precis som Eva Agnes säger, tyger kommer alltid till användning någon gång!! Jag skulle ångra ihjäl mig om jag lät bli att köpa ett tygstycke där det var "kärlek" vid första ögonkastet. Ibland är jag dock rädd att förstöra tyget när jag ska sy men det har gått bra hittils :-) Det tyget med texten på kompositörerna var helt fantastiskt.

Birgittas minnen sa...

Tack för besöket på min blogg, kul att du hittade dit. Tyger är det nu så med att man kan ha hur mycket som helst (nästan). Det är alltid bra att ha, för tänk om man kommer på nåt man vill sy och så har man inget tyg hemma, hemska tanke. För man vill ju sy nu direkt. Tygerna var vackra och de mognar till sej ännu bättre hemma hos dej, var så säker. Ha det gott bland alla meter.

Stina sa...

Så fina tyger...Puss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...