onsdag 4 juli 2007

Utbyggnationen - del 1

Det var ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg. Det har varit fullt upp med bygglov, planering av utbyggnationerna, kontakt med byggfirmor, beställningar av planritningar, detaljritningar etc.

Det var bråttom att få allt i rullning innan semestern, men nu har vi äntligen kastat loss. Följ gärna med oss på den här resan till att få större hall och större kök och bygget av en altan och ett vinterbonat uterum.Så fort jag sparkat igång scannern så ska ni få se på några bilder. Idag kommer ni få se bilder på det som ska bli nya hallingången/entrén.

Före- bilden...nästan. Här har vi tagit bort den gistna förstukvisten och plockat bort plattorna fram till stupröret. Hela den ytan fram till stupröret ska bli ny entré.

Ytterdörren kommer vara strax bakom bollen. Fönstret in till köket ska flyttas till långsidan, ungefär där ormbunkarna är. Jag har tänkt att platsbygga en gammaldags garderob där istället, rakt fram när man kommer in i hallen. Ytterdörren ska tas bort förstås och vi ska göra en lite större öppning där.

Badrumsfönstret ska också tas bort och flyttas till kortsidan, till höger som stupröret.

Inredningsmässigt har vi tänkt VITT förstås. Mycket trä. Vi ska bygga en 1700-tals hatthylla och en sittplats med utrymme för skor under i samma stil. Ev. låter vi delar av husfasaden vara kvar för att få den där robusta vita träytan på höger sida. Det blir svart/granitgrått klinker med golvvärme för att vätan från våta gummistövlar snart ska torka och för att vi ska slippa element.

Gissa om det är spännande.

Motsvarande yta på andra sidan huset ska också byggas ut. En vägg ska slås ut och där ska det bli ett större kök i gammaldags Carl Larsson anda har vi tänkt. En altandörr ut till en altan som ska byggas där också. Ombyggnationen omfattar även att vi flyttar andra väggar inomhus, flyttar ner ett sovrum, bygger arbetsplatser och klädkammare, byter fönster, tak, väggar, tapeter, byter golv och sätter bröstpanel etc. etc.

Det kommer ta sin lilla tid förstås och det kan gå både fortare och långsammare när barnen ska hjälpa till också. :-)
Kvart i sju i morse knackade det på dörren. Då var grävmaskinisten och slamsugarna där. Gissa om det var spännande att sitta så här nära i köket och känna köksbord och glas vibrera när grävmaskinen grävde bara någon meter ifrån oss.
Vem har sagt att inte småtjejer tycker om grävmaskiner och traktorer?

De började med att gräva ut för avloppet. Det låg djupare än vi trott, närmare 2 meter ner. Avloppet ska dras längs hela långsidan på huset till andra sidan och gå in ungefär där diskbänken ska vara.


Vi kommer förstås inte ut genom den här dörren nu, vi får använda oss av altandörren.

Så här ser läget ut just nu. Imorgon ska de fortsätta att dra avloppet längs långsidan. Jag återkommer med fler bilder utifrån hur långt de kommit då.

2 kommentarer:

Lotta sa...

Det är så spännande att det äntligen är igång! Ska bli väldans kul att följa arbetet!

Kram
Lotta

Susanne sa...

Gött att du är tillbaks! Det ska bli kul att följa bygget. Ser att du har lite små byggare som hjälper till ;-)
Må så gott!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...