torsdag 5 juli 2007

Utbyggnationen - del 2

Dag två i grävandet. Det kommer nog bli en del "sandhögsbilder" ett tag framöver. Jag hoppas att ni står ut. Jag gör det definitivt, då jag inte "ser" gruset på förstukvisten när jag sitter där på ytterdörrens tröskel och dinglar med benen. Jag tänker mig hur jag ska inreda i hall och kök. Tänker, drömmer, planerar. Förhoppningsvis ska det bli lite inspirationsbilder också här framöver. :-)

Idag har det ändå gått undan. Dagvatten, spillvatten och vattenledningarna är färdigdragna. De har börjat använda "paddan" (den gula maskinen ni ser på bilden) för att stampa ihop grusmassorna.
Vattenledningen har isolerats (det vita) och den bärande stolpen som hela förstukviststaket vilar på har bilats ut av maken för att imorgon ersättas av ett temporärt snedstag för att de ska kunna sätta grunden.


Dräneringsröret är på plats för att leda bort dränaget till dagvattenbrunnen.

Det dyker upp större runda tumlade stenar när vi gräver. Många av dem tar vi tillvara för att använda i trädgårdslandskapet senare. Vi vet ännu inte hur. För länge sedan var det landsväg här där vårt hus står. Det är så fascinerande att gräva, för man hittar alltid speciella stenar som får en att fundera på vad de "sett" och vilka som trampat på dem (eller slagit tårna i dem) ;-)

Nu har de även börjat gräva ur för att bygga ut köksdelen. Bakom den väggen är barnens lekrum. Till höger är det nuvarande köket. Utrymmet som ska byggas ut är bara på ungefär 3,5 kvadrat, men genom att vi bygger ut den delen får vi oändligt många fler möjligheter att planera köket på än vad vi har idag.

Imorgon ska de fylla igen för dräneringsslangen, sätta lecablock för att kunna gjuta grunden och platta ut för markskivorna. Sedan är de färdiga hos oss. Tack för suveränt effektivt och skickligt arbete. Det är efter detta som allt hänger på oss. Hjälp vad nervöst, men ändå spännande på samma gång. :-)

1 kommentarer:

Susanne sa...

Det är jobbigt när det blir rörigt men samtidigt härligt när det händer!
:-)
Har gått fort tycker jag.
Ha det så gott.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...