torsdag 27 september 2007

"I'm every woman"

Två tätt födda barn innebär, förutom lycka och en enorm kärlek, tyvärr också tre års bylsande i bekväma tröjor, krypvänliga byxor och skor lämpade för långa vagnspromenader.

Nu har jag gått in i fasen- "piffiga småbarnsmamman som även har ett yrkesliv". ;-)
Det innebär en förändring i klädval. Se bara här:
De här skorna innebär mycket för mig må ni tro.

Det är mina första skor med klack typ någonsin. Äntligen har jag kommit att acceptera min längd, 178 cm i strumplästen, och förstått att jag är "lång" i alla ögon oavsett om jag har klack eller inte. Nu finns det inget som längre ska hindra mig att köpa underbara skor jag med.
Det är mina "karriärsskor". När jag tar på mig dem på morgonen går jag från att vara den "ömme modern" till att bli "yrkeskvinnan". Jag älskar dem!!!


Nu kommer hösten och även kylan som kryper in i ryggmärgen. Fyndade denna underbara skapelse i ull idag som just är så där härligt "opraktisk".
I barnbidrag mätt var den ganska dyr, men 50% rabatt gjorde priset lite mer humant. :-)
Jag hoppas på att den ska få mig att känna mig vacker och få mig att le.

Jag försöker intala mig att det inte gör något att det är handtvätt. Och inte heller det faktum att jag köpt en massa kläder som måste strykas hindrar mig från att vilja fortsätta plocka "inte bara mamma utan även kvinna"poäng.

Nagellack är också en investering i "mitt nya liv". När jag nu inte riskerar att riva ömtåliga små spädbarnskinder eller få mjuka naglar av ideliga handtvättningar efter blöjbyten så hoppas jag på att få långa vackra naglar för första gången i mitt liv.
Lite snurrig är det nog allt ändå. Sedan jag blivit mamma så har jag börjat använda rosa och har även sparat ut mitt hår. Min man är förundrad över förändringen, men jag kan inte direkt påstå att han klagar, snarare tvärtom...hihi! ;-)

4 kommentarer:

Nilla sa...

Vilka underbara skor och var har du hittat den ursöta koftan? Jag vill ha! :-)

Sköt om dig!
Kram Nilla

Sanna sa...

Visst är det härligt att handla kläder till sig själv? Och förunderligt hur glad man kan bli av lite nagellack. Kändes riktigt surt att behöva klippa ner naglarna i somras när jag jobbade med kor. Men långa naglar och ladugårdsjobb passar inte ihop. :-)

Var har du köpt den där tokfina koftan förresten?

Det Ljuva i livet sa...

Bea, vilken piffig,vacker och strålande karriärkvinna du måste vara!
Själv lufsar jag runt i jeans och byter om till arbetskläder modell ful när jag kommer till jobbet. Men en vacker dag ska jag bli damen D med dräkter, långa naglar och handväskor som matchar skorna.

Många kramar Frida.

Anonym sa...

Så härligt det låter att få pyssla om sig själv! Jag tror faktiskt att högklackat och nagellack kan göra den bittraste kvinna glad en liten stund:) Kram Hanna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...