tisdag 5 februari 2008

Stickad liten väska

Tack för alla underbara förslag om både spets, vita kuddar, applikationer och arrangemang runtomkring. Ni är fiffiga ni. :-)

Ni fick faktiskt min fantasi att snurra igång och jag blev påmind om ett kuddmönster från någon gammal "Allt om Handarbete" som jag har sparat. Där är det som vitt band konstnärligt fastsytt på kudden. Kanske skulle våga mig på att göra något liknande?

Men...jag fick faktiskt en lite tankeställare när så många av er protesterade och faktiskt tyckte det var fint och vårfräscht. Det kanske är som en del av er skriver - att man liksom är ovan som "vita hemmare" i övrigt? Jag ska låta dem vara kvar ett tag och se om jag kan piffa till det lite runtomkring så det känns ok för mig (och för maken...hihi).

Nåja, åter till virkbloggen eller något...hihi....jag fortsätter ju förstås pyssla. Jag lovade bilder på den väska jag stickade på för ett tag sedan. Garnet tog snöpligt slut och affären jag köper garnet på kommer inte kunna få besök av mig på ett tag, så ni får se den i "ruffigt" utförande nu.

Den är inte ihopsydd, tovad eller något än då förstås och inga trådar är fästade. Lite retligt att jag bara behöver ett par meter eller något att sy ihop den med, men jag vill verkligen inte blanda in andra ullgarner nu när jag inte vet om det kommer krympa på samma sätt som väskan i övrigt när jag tvättar den. Det vore så trist om det gick åt skogen då detta är det första stickade jag gjort sedan mina marinblå och röda rutor i åttan på högstadiet. (Ja, det var tänkt att bli ett lapptäcke) :-D

Det här ska då alltså förhoppningsvis bli en krämvit tovad liten väska med enkelt handtag och kant upptill i angoragarn. Framtill ska det vara ett hjärta med en lite blomma fastsydd på. Det ska även vara en liten blomma fästad vid själva handtaget. Hihi...återstår att se om drömmen blir verklighet den HÄR gången. :-D

I övrigt har jag gjort skäl för benämningen "ansvarsfylld mamma" då jag varit iväg som föräldrarådsrepresentant tidigare ikväll och till och med pulat ihop ett protokoll efter mötet. *duktig* ;-)

Nu kan jag med gott samvete mysa med maken framför seriestarten "House" som börjar igen. ÄNTLIGEN! Jag har saknat makens och mina mys-tisdagar. Det blir semla och tända ljus och maken ska nog ta sig en whiskey tror jag.

Hoppas ni håller er på benen. Ät vitpepparkorn och drick en liten hutt Gammeldansk innan du går och lägger dig, det sägs göra susen mot förkylningsvirus och annat som tar sin start i magen.

Kram Bea

9 kommentarer:

MiaMaria sa...

Den kommer att bli så söt!!!!!!

Mys & må gott i kväll!
Miamaria

Anonym sa...

Den väskan är så söt när den blir färdig...jag hade dille på på dessa ett tag :) Ser att du använder mycket garn och mönster från Drops design....visst är Alpackan underbar!!!
Om du vill ta dig en titt på mina väskor så kan du använda denna länken...
http://www.flickr.com/photos/8618469@N02/sets/72157600362208862/
Ha det så bra!!!

Ann-Catrin sa...

ja vad kan man säga... den ena vackra skapelsen efter den andra.. underbar är bara förnamnet hur väskan koomer att bli.
Mycket mys i soffan med semlor, tända ljus och House!!!
Kramar A-C

IKT i min vardag sa...

Vilken mysig soffkväll ni verkar ha!
Tittade på förra inlägget och gillade kuddarna. Tyckte det såg fräscht ut...men jag antar att du kommer piffa till dem så att de blir ännu fräschare. Du kan du!!!

Kram Linda

~~*Pennyshouse*~~ sa...

åå sån osis alltså,Visst är det typiskt!!!
Men den kommer att bli underbar.Har tittat på mönstret.

hihihi angående en gammeldansk...mn morfar sa alltidatt man skulle sjuda upp en öl å dricka den varm om man kännde sig på gång att bli förkyld mm.Han visste inte om det hjälpte men det var i allafall roligare att vara sjuk ;-------)
hihihihihi.....
Kram Pernilla

Willewira sa...

Den ser ut att bli jättefin!!
Men visst är det tråkigt att bli avbruten i skaparlusten i brist på material...
Hade en period i mitt liv då jag stickade massor. Var inne i förrådet häromveckan och hittade då en låda - full med oavslutade stickningar. Vilket slöseri!!!
Men nu är man ju inte så sugen att börja med just de tröjorna...

Vi åt också semla igår - MUMS!! Vi åt dem inte till HOUSE dock, utan med goda vänner och det är inte så dumt det heller!!


Ha en riktigt bra dag!
/Kram Willewira

lottens vita och gröna sa...

underbart ser det ut att bli, jag känner mig också sticksugen , ska prova nåt väldigt enkelt jag är så otålig. ha nu det så bra, visst känns det ännu skönare när man känner sig lite "duktig" kram lotten

Verkstedet sa...

hei.
må lese og lese her..bruker god tid, for norsk og svensk er faktisk ganske ulikt i skriftform. det er veldig lett for oss å lese dansk, men lettest å forstå når det snakkes svensk. tror også vi forstår svenk bedre enne derforstår norsk, jeg forstås ofte dårlig i sverige og danmark, men forstår som oftrest det dere sier. mon tro hvorfor? eller er jeg feil?
den vesken skal sikert bli kjempefin, synd med garnproblemene, håper det ordner seg, og lykke til videre med puten.
koser meg masse med bloggen din!
jeg er sååå forkjølet, kanskje jeg skulle prøve drikken...;)

Anna sa...

Åh väskan kommer ju att bli bedårande! Jaha du letar efter sånna vinglas! De är jättefina och jag trodde aldrig att jag skulle få dem, men detta var i våras och Tradera var inte riktigt lika hott här bland bloggarna som det har blivit:)

Ang dina ljusblå linnekuddar så tycker jag också att det var snyggt! Men det finns massor av saker du kan göra för att tona ner lite, vilket du också fått förslag på! Kanske kan man måla med textilfärg ett par ränder i olika tjocklek i mörkgrått mitt över som en gammal postsäck? Kanske även klämma dit lite vacker text. Anno 2008 eller nåt? Det kan man ju skriva på fri hand eller använda kalkerpapper enligt den gamla metoden. Skriv med vattenfast textilpenna så blir det snygga bokstäver. Ja det var bara en idé:)

Kram
:)Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...