onsdag 11 juni 2008

Tapeter

Idag visar jag er lite tapetprover från Sandberg. Bland återföräljarna av tapeter är Sandberg min favorit. Många är ju de som tapetserat barnrummet med deras "Caspar".

Till köket väljer jag mellan dessa att ha ovanför pärlsponten vid matplatsen. Den här har vunnit mark på sistone. Jag tycker mycket om mönstret i den, även fast jag är lite orolig för att den blir för "beige" till vårt annars vit-gråa golv och till zinken och de rostfria detaljerna. Vad tror ni?
(Det är otroligt svårt att återge färgerna med kameran...jag kan säga att jag verkligen inte lyckats helt)

(Så här beige som bilden på deras hemsida upplever jag inte att den är i katalogen...jämför med mitt halvtaskiga foto från katalogen ovan)




Det här var den jag trodde att jag bestämt mig för innan jag hämtade hem tapetkatalogen och såg den övre. Den är vitare i nyansen även fast den inte är kritvit. Korsen är grå. Frågan är om det blir för "rutigt" i och med att vi även kommer ha grå-och vitrutigt golv? Eller bör jag välja den just därför tro? Hmmmm... Här har ni "rutigheten" fast i lite annan färgsättning.

Har ni några tips tro?
...
Idag är det min nästsista arbetsdag på jobbet innan semestern. Jag var tvungen att ta adjö av en mycket kär kollega till mig som tvingas byta arbetsplats till hösten. Det finns ingen jag skrattat med och delgivit så många djupa tankar på jobbet som jag gjort med honom. Så oerhört ledsamt! Och allt handlar om pengar, ekonomi. Jag blir så ledsen. Jag har varit gråtmild och nedstämd hela dagen och inte alls på topp.
Men livet fortsätter liksom ändå...med störtskur och åskknallar på vägen hem, barnen på förskolan som firat sonens kommande födelsedag, middag, läggningsritualer och köksbygge.

Nu ska jag gå ut och hjälpa maken med köket...hoppas ni får en underbar onsdagskväll. (Jag funderar även lite över när NI har semester...är det många av er som också påbörjar sin semester här runt midsommar?)

Kram Bea

19 kommentarer:

Moodboardwithflowers sa...

jag gillade 3 och 4

Em sa...

Hej!
Tack så mkt:)

Jag har gjort anslagstavlan av en målarduk på stomme som är köpt så , sen häftade jag dit tyg och band. Det är inga knappar uten jag har tryckt dit möbelspikar istället!=)

Kram Em

Anonym sa...

Oj vad det är svårt med tapeter.
Vi hade jättebekymmer innan vi valde vilka tapeter vi ville ha till våran hyrestrea.
Jag måste säga att jag verkligen tyckte om tapeterna med grå kors på, så fina, riktiga kökstapeter.

Kram

MiaMaria sa...

Hej!

Oj det är svårt med tapetet det ska ju kännas så rätt...och så många som var fina. Jag säger bara det blir säkert toppen med den du betämmer dig för....

HA´det så gott!
MiaMaria

Mitt nya vita hem sa...

Tack,din blogg är helt underbar, med massa fina bilder ock härligt pyssel.Dom tapeterna har jag också funderat på till köket,men det blev pärlspont istället. :D

Hjärtat Mitt sa...

Vilka härliga tapeter!
Jag gillar randigt, så 2:an blev en favvis hos mig :)

Här har det bara skvätt liiiite, i omgångar idag. Men det har blåst desto mer.

Jag har 2 veckors semester nu, sedan ska jag jobba 2 veckor. Efter det är det dax för 4 veckors ledighet till. Skönt!

Ha en riktigt skön semester.

Kram Mari i Marieholm

Tinnar och torn sa...

Hejsan! Jag tyckte den du har som favorit nu är jättefin, den andra var så väldigt "rutig", men den var fin på nära håll. Blir fint hur du än väljer.Kram P.

Hannis sa...

Oj, vilket svårt beslut med tapeterna!
Sånt kan skapa förvirring=))

Tråkigt med arbetskamraten.
Extra svårt när det är någon man kan bli förtrolig med.

Jag börjar min semester dagen före midsommar.
Har aldrig haft så tidig semester men det känns underbart!
När Sverige dansar som bäst runt stången då sticker jag till Valencia=))

Ha en go dag/Kram Hannis

Ljuva ro sa...

Sandbergs kollektioner är underbara! Har själv den ljusblå Caspar i sonens rum! Kram!

Vitt är vackert sa...

Visst är det svårt med tapetval!!
Jag gillar den med korsmönster, den i grått, den är superfin! Passar i ett kök.

Kram Ellinor

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Oj vilket dilemma du sätter oss i...de är ju så fina kan inte välja.men hur ni än kommer fram till så vet jag att det kommer att bli kanon fint!

Så tråkigt när man mister en arbetskamrat som betyder mycke för en...snyft.

Kramiz nilla

KakanH sa...

Hej!
Jag har snart haft 8 dagar ledigt, sen blir det sommarschema på mitt extrajobb över sommaren. Jag ska ta en vecka ledigt när mannen har semester, det blir efter v.29 nån gång.
Kram

Anonym sa...

Vilka otroligt vackra tapeter.

HAr precis kommit hem från fjällen. BNurr va kallt det var. Lite snö låg kvar på fjälltopparna, men på onsdag morgon hade det snöat så alla toppar var kritvita. Har hållit mig innomhus och ritat och klitt mönster. Nu är jag äntligen hemma hos maken och symaskinen. =)

Karin Krut sa...

Mycket svårt val med tapeterna! :) Jag tror det blir helt okej med den rutiga tapeten. Det kan till och med bli bra att ta upp rutorna i tapeten.
Ha en skön snickrarkväll
Kram Karin

Anonym sa...

Nej, åkte dit med min far. Fick faktiskt hjälp att klippa ut, han hade tråkigt det var ju så kallt så det gick inte att fiska utan att frysa ihäl. Han tyckte dock att jag läste lite för mycket, han blev rastlkös och ville att jag skulle rita mer så han kunde klippa. =)

Marie sa...

Håller med dig om att Sandbergs har många fina tapeter. Jag tycker den du funderade på först är jätte fin men gillar de andra oxå. Skönt för dig med semester, men som det ser ut på bilderna har ni fullt upp ändå :) Kommer bli jätte snyggt när det är klart!

Mill´s sa...

vi har precis tapetserat med den grå rutiga i köket, det blev jättefint! inte alls rutigt.
mvh jenny

Mill´s sa...

nu har jag lagt ut bild på tapeten på min blogg, jag är nystartad blogger så det går inte så fort med alla rutiner att lägga upp bilder.

elin sa...

Åååh , gillar din bakgrund på bloggen! Vill ha sådan fasst rosa men jag hittar aldrig några sådana på nätet : <<

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...