söndag 21 september 2008

Den vackra hösten

...är här.
Min favoritårstid.
Hösten är inte ett avslut på sommaren för mig, utan en nystart på året.
Semesterstängda butiker är öppna, möjligheten att starta på studiecirklar börjar.
Allt börjar på nytt.
Jag ska ta en bloggpaus på en vecka. Jag ska ägna kvällstiden åt att:
- höststäda varje liten vrå här (alltså damma ur sommargruset för att ge plats åt höstdammet) :-)
- gå igenom barnens och våra garderober och granska höst/vinterkläderna i varje liten söm
- skriva ihop en ny säsongsmatsedel. Den jag har varvat med hittills fungerar inte med "grillning" och "Kall potatissallad" etc. Det ska bytas ut mot säsongsgrönsaker, soppor och grytor. :-)
- Uppdatera barnens "Boken om mig"
- Tvätta igenom hela vita klädseln på soffan
- Stryka ikapp till "Lilla huset på prärien"

- Höstpiffa hemma med ljus, ljus och åter ljus...och så några fler nysydda kuddar förstås.
Jag har precis gjort slut på min sista rökelsepinne, så jag ska se om jag hittar någon murrig underbar doft som harmoniserar med färgerna i hemmet. Några fler Yankee Candle ljus ska också inhandlas.
Vad ska ni göra den här veckan?
Skriv och berätta vetja, så jag har lite att läsa när jag stoppar in näsan här nästa söndag igen. Då har jag även en överraskning på lut åt er. ;-)

Kram Bea

31 kommentarer:

kaos i ett vitt hus sa...

du fortsätter att imponera på mig med din driftighet! :-) ja, vad ska jag göra? njuta av småbarnstiden med allt vad det innebär ;-) känns som pojkarna växer ifrån mig allt för snabbt!
kram, ninna.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vilken underbar höstbild du visar! Naturens fantastiska färger :)
Ja du jag skulle nog behöva göra samma saker som du ska göra! Speciellt det där med kläderna!
ha en bra vecka så ses vi :)
Kram!

Sara Mårtensson sa...

Jamen visst är hösten HÄRLIG! Jag älskar hösten med alla vackra färger och klar luft. Du har då ingen brist på energi må jag säga! Hos dig sitter det inte fast någonstans. ;-) I veckan ska jag bla måla två hyllor till köket, har äntligen målat det vitt :-)

Kram

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej Hej!

Låter som en bra plan! Att få lite ordning och reda i tillvaror - och göra det höstfint hemma. Härligt.

Planerna för veckan som kommer här hemma hos oss. Få in ting och tang i det nymålade förrådet på loftet. Och nästa helg, börja renovera det rum som ska bli vårt arbetsrum. Sen ska jag även försöka hinna med att få till det sista fixet inne i TV-rummet, lite tavlor och annat pynt. Vi får väl se vad som hinns med...

Ha en riktigt fin "bloggsemester"!
//Jill.

StrandviksVillan sa...

Visst skriver jag också listor ibland, men brukar oftast bara få ett par punkter avbockade... Jag har åtminstone redan inventerat höst/vinter kläderna och konstaterade att det lyckligtvis inte behövs så många inköp i år! Bara åt minstingen och MIG! En mörkbrun jacka är skaffad, skorna/stövlarna fattas ännu.
Ha en riktig trevlig ny vecka (kommer inte jag att ha...) så tittar jag in igen på söndag!

Marina sa...

Oj, säsongsmatsedel! Jag ahr veckomatsedel det tycker jag är "organiserat"!
Visst känner man för att fixa med ljus mm nu när det är mer innetid. Hoppas din vecka blir så som du tänker dig. Lycka till!

Anonym sa...

Här ska det fixas med nya och gamla beställningar, skickas paket och sys nytt. Jag ska också plugga och söka jobb.

Njuta av min nya bok Virka och sticka mig en sjal. Tvätta efter fjällresan måste jag också hinna med.

Har lite nya blilder i bloggen. Bland annat på monogramet jag gjort inspirerad av din svärmors kudde.
Önskar dig en härlig höst vecka. =)

Skatan sa...

Hej!

Blir glad av att läsa ditt inlägg. Inte slutet, utan början på ett nytt år! Härligt :)

Vad jag skall göra? Jag tror jag fungerar lite likadant. Jag får ny kraft att ta tag i saker som inte blev gjorda under sommaren trots att man då faktiskt hade mer tid! Det är härligt att känna kraften, lusten och idéerna återvända!

Ha en fin dag.

kram,

Anna

Petra C sa...

Underbart inlägg!

Den här veckan ska jag höstpynta och ta fram ljusstakar. Jag ska framkalla kort på familjen - faktiskt inte bara på barnen utan även mig och mannen i mitt liv. Sedan så ska jag ta fram den tomtelöpare som jag hållit på och broderat på i x antal år. Kanske kan den bli färdig till den här julen i alla fall. Dessutom ska jag inhandla ståltråd så att jag kan göra lite dekorationshjärtan med pärlor och pynt... Det ska bli mysigt. Hoppas jag. :)
Ha en härlig vecka!
Hälsar Petra C

Nilla sa...

Mysigt det låter!

Här ska jag då förutom att jobba försöka orka med att ta tag i lite möbler som vi hämtade igår. Och kanske, kanske, kanske börja tömma Rebeccas rum så att vi äntligen skulle kunna måla det! Jag hoppas verkligen att jag orkar för jag vet hur mycket hon väntar på det, men det känns lite tufft ibland att hinna med då man endera börjar kl 6 på morgonen eller slutar kl 18 på kvällen. Jobbet tar för mycket av min fritid helt enkelt ;)

Ha en skön vecka!

Kram

Pysselsyster sa...

Hej Bea!
Vilken underbar höstbild och vad mysigt det låter när du berättar om allt höstfix!
Hos oss renoveras det för fullt men lite mys hinns nog också med. Vi har fått ett helt gäng med fina barnkläder från min syster som måste provas. Kanske en och annan byxa måste läggas upp också.
Jag har också laddat med fina ljuslyktor.
Hösten är mysig!

Anonym sa...

Min mamma kommer ner till mig och stannar en vecka. Hon brukar komma på våren och på hösten.. Då blir det "helsanering" av huset och mycket korsordslösande.. Jag kommer oxå att försöka vara ute i naturen så mycket det bara går; det är min meditation. Dansar afrikansk dans oxå.. Så hösten ser jag fram emot.. Att tända ljus i fönstren.. mmmm mysigt.. Ha en skön vecka!

Grodmamman sa...

Barnens garderober är genomgångna, men annars skulle jag behöva städa lite överallt känns det som. Vill gå igenom skåp och lådor och rensa. Skulle behöva ta hand om våra äpplen och både baka och göra mos. Vi får se om det hinns med något under veckan!
Lycka till med alla dina projekt!
Kram

Anonym sa...

Hej
Ny läsare på din blogg är jag, (hittade adr via Nea)Den är så rolig, skön, inspirerande ja härlig att läsa så jag kände när jag läste, bloggsemester ja man ska väl kunna tåla sej 1 vecka, eller? Men jag håller med det är dags att ta tag i det där man tror att man ska hinna på sommaren, städa ur garderoben på gammla dammiga kläder och skor. Hösten är en välkommen tid färgerna och ljuset. Ha en skön semester jag ser fram emot att kolla vad du hunnit. Höstvarma hälsningar Karin

Sara sa...

Älskar också hösten med alla dess färger och dofter....finns inget bättre!!
Imorgon efter jobbet ska dottern o jag till Ullared för lite shopping. Behöver lite nytt till hemmet.....
Annars blir det mest jobb o kvällsmöten för min del. Ha en underbar vecka!!!

Kram Sara

P.S Vilken del av vårt land kommer du ifrån, är du Östgöte (med tanke på Kolmårdsbesök och bad i Lillsjön)D.S

Anonym sa...

Hej! Vet inte riktigt vad som gäller här i bloggvärlden så därför vill jag kolla upp en sak med. Är det ok att jag länkat till din sida på min blogg?? Vill att fler ska hitta hit till din härliga, pyssliga och roliga blogg.

Camilla sa...

Vilken fantastisk höstbild! I morgon ska vi beställa vårt nya kök, vilket ska bli jättekul och så hoppas vi på att kunna isolera och lägga golvvärma på övervåningen! Ha det gott! :-)

Mamma C sa...

Jag ska äntligen gå och klippa mig. Har väntat med det i flera månader nu. Det blir lätt så när man inte har någon frisyr. Sedan ska det strykas lite igen. Denna hög växer otroligt fort här hemma. Sedan kommer veckan rulla på som vanligt tror jag. Ha det så bra nu med din vecka.
Kram Mamma C

Anonym sa...

Hej
Det finns alltid att göra. Jag har ingen blogg utan njuter bara av att läsa andras och blir inspirerad. Jag har oxå lite syprojekt,mest vetevärmare, som skall göras framöver. Kommer du att lägga ut er matsedel på bloggen så att vi andra kan få lite "matiga tips"?
Ha en skön vecka / Mamma Mia

Brunkullan sa...

Så vacker bild!
Här börjar det se så fint ut också! Speciellt Lönnarna har så fina blad och färger. Måste fota lite i veckan:)

Susanne

Färjtorp sa...

TACK! Vimpeln har kommit och den är underbar!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hoppas din pysslarvecka blir givande.

Kramar Johanna

Hanna sa...

Oj vad du ska hinna mycket! Vi har en "att göra lista" denna vecka som till viss del påminner om din (dock är vår mycket kortare). Tänkte höra om det är okej att jag länkar till dig från min blogg, en och annan ny läsare kanske hittar din inspirerande vrå.
"ses" om en vecka!
Kram

KakanH sa...

Oj du Bea, vad du är duktig. Själv handlar det mesta om plugg, plugg och åter plugg. Vi håller på med ett grupparbete och en av tjejerna är helt manisk på att vi ska göra 8 timmar om dagen. *pust*
I morgon ska jag ner till mamma och pappa en sväng, annars är inget inplanerat. Jag hoppas på sovmorgon till helgen (jobbat 3 helger i rad), då ska jag nog inte kliva ur sängen. :P

Ha en skön vecka.
Kram

Ett hem på landet sa...

Vilken vakcer höstbild!!! Älskar hösten när det är så där färggrann och underbar, blir mer trist när alla träd har tappat sina löv.
KRAM

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hopp!!

Ja du..vad ska jag göra....???

Vi ska ha kalas X2 här på lördag.mamma å pappa kommer så jag ska städa lite extra.de tycker det är sååå roligt å gå å titta på alla prylar som finns överallt.
sen ska jag baka.sommarbullarna är slut.Tänkte baka äppleknyten..passar väl bra på höstkanten?
Sen ska det väl piffas å puffas här oxå kan jag tro.
en å annan kaka ska virkas osv.

"svinen" ska utrotas...hihihihi..inte så lätt men jag ska göra ett försök.
Barnens garderob, skor å jackor behövs se över här oxå.
Köpte massvis av vantar å mössor i våras på jysk för 5 kr st.Så det ska nog klara sig.

Ha nu en underbar bloggpaus vännen!!!
Kram Nilla

Blåbär och hallon sa...

Jag gillar också hösten. Då plockar jag fram ljus på längden och tvären och då blir man så sugen på att "inomhuspyssla". Göra fint i varje liten vrå!

Hoppas du hinner med din lista:)
Kram A

♥ mamman i huset ♥ sa...

Men snälla rara vilket fantastiskt inlägg! Imponerande och inspirerande! Jag håller på med exakt samma saker och nu känner jag att jag vill göra ännu mer! WOW! Tack för energikicken!

Oj, nu måste jag länka direkt till din blogg. Kram!

Lilla Blanka sa...

Hej goa Bea!

Wow, magnifik höstbild..säger jag som egentligen inte gillar hösten :) Otroligt vacker!

Hihi kul läsning som alltid här:)

Kram vännen!
Mia

Sara Mårtensson sa...

Hej igen tjejen!

Du har något att hämta inne hos mig!

Kram

Pixi sa...

Vad mysigt det lät!! Tycker oxå om hösten !!Med hög luft o alla vackra färger o när det mörknar så eman d'är o tänder ljus!! Skithärlig årstid!Denna veckan blir det mycket sjukgymnastik för min del ,idag ska jag prova ut inlägg! ha en toppen vecka o hoppas du får allt gjort som du sa! =)

Malin - I min trädgård sa...

Vilken härtlig höstbild! Jag har en sådan härlig vy på vägen till jobbet bland höstfärgade träd, slagna åkrar och sjöar... det är så vackert!

Hopaps du hann med lite av dina grejer under veckan! Jag är ju lite sen av mig och läser inlägget först nu. Har helt enkelt ingen ork på veckodagarna. Phu - tufft att jobba heltid.

Kram M

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...