onsdag 14 oktober 2009

Halloweendräkter från Martha

Ok...jag är INGET fan av Halloween. Alls!
Jag tycker heller inte om människor i maskeraddräkter.
Inte ens om de är riktigt små.

Inte i syftet:
"Titta på mig! Mamma har tryckt in mig i en tight drakdräkt så jag inte kan röra armar eller nacke"
eller
"Se här, mamma tyckte jag skulle vara en sjöjungfru och sitter här med blommor i håret och föttern inklämda i en fena. Mamma kan du inte ta de där korten nu"
eller
"Mamma, måste jag ha den här på mig, den kliar"
"Men älskling, du är ju så söööt som ren. Le nu lite mer så mamma hinner fota dig till årets julkort"
Som de här barnen. Ser de lyckliga ut? Söta är de, men är detta inte lite makabert?

Ok, en pumpadräkt kan ju alltid vara roligt att rulla runt i som en boll i på vardagsrumsgolvet. Tänk och trycka in den här lilla pumpan i en bilbarnstol på väg till firande...hihi.


Otroligt photoshoppad, men också otroligt söt. Tröjan var ju ljuvlig.


Roligt för barnens lek kan jag tycka och DÅ gillar jag maskeraddräkter. Dräkter i bemärkelsen "Utklädningskläder" Vad lätt att få till en groddräkt.

Den här var lite söt, men jag tror inte barnen tycker det är så kul att få en gul pumpadräkt om de kan få en svart häxhatt eller en plastig mask. Hur coolt är det att bli utklädd till en grönsak?
Egentligen?

Återigen...kul till utklädning. Det här kan jag tänka mig att sy till barnen. Jag tror det skulle vara otroligt uppskattat. Det här är mina barn i ett nötskal. "Rödluvan och vargen". :-)
Hon som säger att hon bara gillar "fina saker" och han som säger att han gillar "coola saker".
Skulle inte dessa falla inom vardera kategori?

Det här är ett gränsfall. En korp.
Men om någon av dem verkligen ville ha den till ett sagomoment så skulle jag kanske överväga det. Den är ju onekligen lite "häftig".


Sherlock Holmes! Det fattar vi. Fast i barnens ögon så tror jag inte de ser en typisk detektivutstyrsel. Snarare en tråkig hatt och en grå cape som inte ens är stålmannens så där kan man nog spara in några sytimmar. Men förstoringsglaset skulle de nog gilla. Och hunden. :-)
Gulligt tycker mamma. Kanske dottern med? Däremot kanske inte så "lekbara" och lockar inte till så många fantasifulla rollspel.


Och här har vi de riktigt ruskiga Halloweendräkterna (för ja-a...de kategoriseras under den rubriken) - monarkparet. Huuuu...."Trick or treats...bus eller godis?" Vad skulle ni välja?
Hihi....
Ni har lite tid på er att sy ihop detta till kungabröllopet den 19:nde juni 2010! ;-)
Alla mönster hittar ni här.

Ha en underbar torsdag!

Kram Bea

5 kommentarer:

Morgana sa...

Oooh korpen gillar jag faktiskt.
Den skulle nog min 6åring gilla också :-)

Nattihälsningar
/Morgana

Hemmafruns hörna sa...

Håller med om att det mesta är extremt påkostat och makabert! Inte barnvänligt! Kan vi inte bara avskaffa Halloween och införa mer vanlig roll-lek där barnen själva klär ut sig?

Malin - I min trädgård sa...

Nää jag har lite svårt att ta till mig Halloween överhuvudtaget. Vet inte rktigt vad et är meningen att man ska "fira". Nä eventuellt en och annanpumpa med ljus i på trappen och fina höstlöv, mest för mysets skull :-).

Kram M

Vanilla sa...

Jag är inte heller ett fan av Haloween, tycker att vår svenska högtid Allahelgonsdag är mycket finare.

Men oj vad söta dräkter det var! :-) Kram

Mojebarn sa...

Jag gillar inte riktigt heller det importerade jippot Halloween. Här blir det för mycket fokus på köphets och otäckheter. Bättre med en 7-åring utklädd till grönsak än till Skriet-figuren.
Jag gillar Martha, bilderna är helt bedårande, men i bland blir det fööör mycket.
Men stortjejen tror ju att Halloween är helt normalt att fira, så det går ju inte att vägra. Och godis är gott. Jag är kluven....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...