fredag 3 april 2009

Söta kaninboxar...

...kan man verkligen motstå dem?

Inte jag i alla fall som tog med det här mönstret till eleverna i skolan. De är lätta att få ihop och barnen var så stolta över sina proffsiga resultat. Jag gjorde några också, fast i dekorgummi.


Och hur gick det då med den "TV och datorfria veckan"? Darrade jag av abstinens redan på lördagskvällen? Vandrade maken oroligt djupa spår i vardagsrumsgolvet i avsaknad på något att göra? Gick vi och barnen varandra på nerverna?

Nej, nej och neeeej. Jag älskade veckan och maken härdade ut väl han också...hihi. Barnen slutade att fråga om de fick se på TV redan andra dagen. Det var tyst i arbetsrummet då datorerna var avstängda. Kuddarna låg prydligt dekorerade i vardagsrumssoffan hela veckan eftersom ingen satt där. Istället var vi allihop i köket. Vi lagade mat tillsammans hela familjen, pysslade, spelade spel, läste böcker, pusslade tillsammans, gjorde utflykter, hälsade på vänner och gick långpromenader.

Maken och jag pratade och pratade, gick och lade oss i rimlig tid och gjorde upp planer på framtiden tillsammans. Vi hade en så gudomlig vecka så att ingen av oss satte på datorn eller teven ens när vi "fick". Därför ser ni mig inte här på bloggen förrän nu. :-)

Pysslat har jag förstås gjort också under veckan, men har ingen kamera så jag kan visa er något riktigt än, men lite har det blivit:

- benvärmarna är klara
Perfekt träning på resårstickning. De blev fina.

- en stickad väska med virkat lock
Där fick jag träna att öka vridna maskor så att det inte blir små "hål" i sidorna där man ökat. Sedan var det roligt att tova den i tvättmaskinen sedan. Gissa om jag nästan satt utanför tvättmaskinsluckan och väntade ivrigt på att den skulle bli färdigtovad? :-) Jag är supernöjd med resultatet och invigde den stolt på en VIPkväll på KappAhl igår.

- Ett "fåtöljtäcke" till barnen
De behöver ha ett lite mindre täcke att mysa med i fåtöljerna i lilla hallen på ovanvåningen.
Jag klippte isär ett billigt istoppstäcke från Jysk som jag haft liggandes och använde två olika tyger till fram och baksida. Jag sydde den som ett påslakan med öppning och knytband i ena änden, fast fäste fast själva istoppstäcket i fodralet genom att sy fast egengjorda "pompom" bollar genom tyglagren. Snyggt blev det och så fick det en gammaldags touch. Om jag inte hade sytt fast täcket inuti så skulle det ha legat som en endaste rul nedtill i fodralet efter bara några vändor med mina bustroll.

- En tygväska som är halvklar
Jag har klippt ut och sytt ihop några delar, men inte hunnit fästa fast axelremmen än.
Nedtill är det blommigt tyg och upptill randigt i samma färgnyanser. Fodret är rosa med vita prickar. Det blir en härligt vårlig och karamellig kreation när den blir klar. :-)

- Sytt snuttefilt och kissepåse tillsammans med barnen
I söndags hade vi födelsedagskalas här hemma...för barnens leksakskatter!!!
Vi blåste upp ballonger, gjorde "minitårtor" av muffins som barnen gjorde tillsammans med maken, skrev inbjudningskort till andra gosedjur och gjorde presenter. Sonen ville sy en snuttefilt till sin katt i samma tyg som jag själv sytt en till honom när han var liten. Han klippte med stor koncentration och nålade själv fållen. Sedan valde han ut tråd och hjälpte till att styra och sköta knapparna på symaskinen. Han var så nöjd må ni tro. Och dottern fick göra detsamma, fast här använde vi ett "Pippi Långstrump" tyg som jag köpt från Tradera och som en gång varit en gardin. Det var en bred fåll och då lockades vi att sy ihop tyget till en påse istället. "En kissepåse...i den här gömmer sig kissen när hon blir rädd för något". Perfekt ju! :-)

Och så har jag några påbörjade små projekt som inte är färdiga än...såsom fleecejackan (blev lite avskräckt där efter den blodiga incidenten tror jag...hihi) och så barnens medeltidskläder förstås. Inget plagg är riktigt klart. Sonens byxor ska fållas och göras kanal i midjan. Dotterns klänning ska fållas upp och dekoreras i halslinningen. Hennes hårfläta ska sys ihop och anpassas till hennes huvud. Sonens tröja ska också få infodringar och sedan ska mössans delar sys ihop och dekoreras. Men det blir lätt så när jag bara har tillgång till overlockmaskinen på tisdagarna när vi träffas och syr. Det blir inte att jag sätter mig och syr hemma, men jag ska försöka hinna med det nu när jag är ledig.

Just nu letar jag efter ett lämpligt stickprojekt igen. Jag tror att jag börjar bli lite "biten" av att sticka. Härligt! Och jag känner verkligen att jag tar itu med mitt nyårslöfte som var att "försöka lära mig sticka".

Nu har barnen vaknat så nu ska vi äta frukost här hemma. Sedan ska vi bege oss ut och vårrensa i förrådet. Det ska ju dessutom bli varmt idag. Mellan nio och 16!!! grader pratade de om på radion. Jag tror att Herr Vinter till slut har fått retirera för fröken Vår.

Ha en underbar fredag ni också!


17 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Men så mycket du fått gjort!

Boxarna var underbara!


Kika gärna in på min tävling!

Kram Maud

Daling sa...

Vad underbar er vecka lät! Kalaset var ju verkligen pricken över i:et!!! Hahahaha

Å kaninboxarna var ju jättefina!!

Skatan sa...

Godmorgon!

Kul att höra av dig :) Jag har saknat dig!

Det låter som om ni har haft en underbar vecka. Ungefär så rapporterar de som ingick i mina studier där de la bort sin mobiltelefon i en vecka. De trodde de skulle dö men icket...

Nu önskar jag dig trevlig helg och på återseende.

Kram.

Anna Skata

Maria sa...

Hej! Så kul att du är tillbaka!Låter som ni haft en härlig vecka och du verkar ha fått så mycket gjort!! Jag blev jättenyfiken på dina alster särskilt den stickade, tovade väskan.

Ha en riktigt trevlig helg!!

Anonym sa...

Grattis till att ni höll er hela veckan!! Tror inte jag skulle vaga ärligt tala. Det kallar man nog för "beroende"..... ;)

Veronica Tingvall sa...

Det låter supermysigt alltihop.
Hoppas ni får en fin dag också
Kram/Veronica

Brunkullan sa...

Oj vad du hunnit med!! Pyssel är alltid kul förståss:)

Önskar dig en trevlig helg!
Susanne

lolla sa...

hejsan!
måste säja vad duktiga ni varit som fixat vecka utan media...
och vad du hunnit med mycket
Tv skulle jag gärna kunna vara utan men datorn ,,,,nej nej :)
Ha en trevlig helg och
kul att du är tillbaka'
kram lolla

Grodmamman sa...

Duktiga ni var som klarade av hela veckan! Och vad mycket ni har fått gjort!
Kanske skulle ta åtminstone några dagar utan all media!:)
Kram

Millan sa...

åh, så kul att du är tillbaka! jättefina boxar du gjort, skönt att ni hade det härligt under den mediafria tiden...och så ser jag fram emot att få se bilder sen av alla dina nya alster!!!

Tomtan sa...

Hoppsan!!!! Här har det hänt massor!!!!! Där ligger man verkligen i lä *ler*

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha - det mönstret skrev jag också ut för att pyssla lite med barnen i veckan. Nu är det snart påsk!! :)

Ha en skön helg!

Kram Jenny

Vardags-mirakel sa...

Så härligt ni måste ha haft det, fin kaninbox, var hittar jag mall till den tro... Ha en underbar helg, kram Eva.

Susanne sa...

Välkommen tillbaka..Jag avundas dig och din kreativitet tycker du är helt fantastisk!! Påskboxen finns det nån mall ..Kunde varit roligt att ge till vårt lilla dagis kanske en bra pyssel idée.Super söta..Kram

Ullis/Leva på landet sa...

Du har ju hunnit med massor under tiden du varit borta från bloggen. Så gullig kanin box. Ska jag nog göra med eleverna.

Ha en skön helg!
Kram Ullis

Nilla sa...

Men OJ vilken mysig vecka ni verkar ha haft! Undrar just hur jag ska få min gubbe att gå med på en tv-fri vecka. För min del är det nog värre att klara mig utan dator. :P

Petra sa...

Hmmm var finns mallen till kaninboxarna!!?? Vill också göra! Låter som en härlig vecka!

//Petra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...