måndag 5 maj 2008

"Använd vad du har" - första slutförda projektet

Eller snarare andra. Det första blev en förklädesklänning jag steg upp och sydde klockan 5.00 på morgonen igår. (Och då var vi barnfria, de sov hos farmor och farfar...gaaalet)

Förklädesklänningen får ni se imorgon.
Men här får ni se den necessär jag gjorde till dottern. Hon har ingen egen.

Jag fick användning för ett gammal tyg som jag haft lääänge. Det är ett grövre tyg jag har en halvmeter av ungefär. Tyckte bara så mycket om det så jag var tvungen att äga en liten bit av det, men jag har verkligen inte vetat vad jag skulle göra av det. Det har bara blivit liggande...tills nu.

Här är andra sidan. Ser ni hur den egentligen otäckt senapsgula dragkedjan passar perfekt till necessären. Vad skulle jag annars ha kunnat använda en sådan dragkedja till? :-)


Här passar den perfekt. Och fodret...ett hiskeligt apelsingult tyg som jag fått från någonstans och som jag inte rört alls, fungerade här i perfekt harmoni med dragkedjan och tyget.
Tänk att jag nu blivit "av" med två tyger och en dragkedja som ändå blivit liggande...och dottern blev så glad över sin necessär när hon kom hem. Fast vet ni...hon använder den just nu som "kattväska". Hennes lilla noppiga älsklingskisse får precis plats där i när hon drar igen dragkedjan. :-D

Jag passar på att påminna om TÄVLINGEN

...

Dagens planer är:
- gosa med barnen
- klippa rosor
- gosa lite mer med barnen
- låna böcker på biblioteket
- åka till en handelsträdgård och köpa lite nya blommor till hemmet

och

- pyssla (förstås)

Ha en underbar måndag!

Kram Bea

13 kommentarer:

Sanna sa...

Jag antar din utmaning och skapar en butik i källaren möblerad med saker jag har. :-) För sy är jag värdelös på så jag antar din utmaning på mitt eget vis. :-D

Lillafruluva sa...

Vad smart! Och vad fin den blev! Ska nog rota fram lite saker ur mina gömmor med!! :-)

Anonym sa...

Åh vad fin den blev, jag önskar att jag hade fantasin, tålamodet och kunskapen till att göra något sånt. =)

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Men jösses så mycke jag har missat här då....underbara saker du skapat....

Grattis till 1 år....inte klokt vad tiden går.Älskar att blogg....tänk så många underbara vänner man funnit här...som man bara måste besöka varje dag.

Kram Pernilla

snork sa...

Åh så fin! Verkar pilligt att sy necessärer....vill tacka för ditt besök på min blogg. Och var inte rädd för Ebay, jag shoppar jättemycket där och har aldrig haft problem. Mycket bra grejer!!!!

Ha en bra vecka/Linn

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad fint det blev! Tycker att det är en jättebra idé att använda det man har :)
Kram!

Stämningsfullt sa...

Hej!
Vad fint det blev! Tycker att det är en jättebra idé att använda det man har :)
Kram!

á Yeliqa sa...

Vilken härlig blogg du har. Det är första gången jag snubblar in hit och blev nästa intill frälst. Hit återkommer jag gärna.
Vilken fin nesisär du har sytt till dottern. Ibland ska vissa tygbitar bara ligga och vänta in rätt tillfälle.

Mamma C sa...

Den blev snygg lillflickans necessär. Man är lite konstig när man är ledig då vaknar man hur tidigt som helst. När det är jobbdagar är man hur trött som helst när klockan ringer.
Kram mamma c

Anonym sa...

Den blev ju väldigt fin!

Gulligan sa...

Vilken härlig blogg du har!! Det fanns så mycket inspiration här och det var precis det jag behövde!!! jag kommer tillbaka!!!!

Anonym sa...

God morgon! Tack för ditt fina svar.

Hello sa...

Hej Bea!

Tack för kommentarer på min blogg. Vad mycket fint du har här! Underbart. Och vilka otroligt fina bilder! Mina bilder är dessvärre alltsomoftast hellre än bra, men jag kan ju skylla på att det blir så med en 1½-årig yrvädersloppa som ska posera ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...