lördag 12 juli 2008

"Jag ska måla hela världen lilla mamma"

Nja-a...det var mer "Idas sommarvisa" som hon nynnade, min lilla tvååring, när hon målade sin docksäng. :-) "Och fina, fina fiiiina....och marken är så fiiin" sjöng hon med spröd stämma. Vi hade tittat på jättefina gamla docksängar i vintagestil, men beslutade oss för att köpa den här enkla och billiga på IKEA just för att hon skulle få nöjet att göra den i ordning själv.


Helst hade hon velat ha haft rosa (ni anar att jag är tvungen att ändra kurs på mitt vit-röda tema till hennes rum, va? Det aaaante mig!)...men huset innehar inte så mycket rosa färg, men väl vit färg.

"Det blir ju samma som din säng, det blir ju bra. Vi kan ju måla något på den sedan som är rosa" föreslog jag.
"Jaaaa! Som några rosa blommor, mamma?"

Så något i den stilen blir det ju. Till sängen bifogades det ju madrass, liten kudde och filt. Jag ska sy andra överdrag till dem har jag tänkt. Jag hade sett framför mig ett litet lapptäcke med röda och vita rutor som hon fått välja själv, men anar nu att jag måste göra sängkläderna rosa också. Hmmm....nåväl....det är ju hennes rum och hennes säng. :-)

Vad gör det att det kommer vara en illskär smällkaramell i rummet? Om några år skulle väl en röd säng skära sig mot allt som blivit rosa kan jag tro.

Jag gillar målarstilen. Det vara några riktigt bra grepp där som jag nog ska ta efter. Hihi...
Nu vilar hon. Det är jobbigt att måla. Sonen är hos en kompis. Maken jobbar. Och jag bloggar...och syyyyyr.

Det är många av er som har hört av er till mig om beställning på liknande kuddar som jag har i tävlingen (dottern drar vinnare imorgon kväll). Jag känner mig otroligt hedrad över att så många av er visar intresse, både för tävlingen och beställningar. Jag måste tänka lite på saken bara. Är det fler av er som är intresserade så hör gärna av er så jag får ett hum om omfattningen. KRAM på er alla goa.

Och nu ska jag syyyy....och fortsätta lyssna på "Svindlande höjder"
Ha en underbar lördag!
Kram Bea


5 kommentarer:

Nilla sa...

Vet du om Bea att du måste vara en av de mest otroliga mammor som finns? Beundrar så ditt tålamod och ditt sätt att få barnen att vara med och hjälpa till!

Måste erkänna att visst får barnen hjälpa till, men i vissa sammanhang så försöker jag göra saker när de inte är runt omkring bara för att få göra det själv, istället för att göra som du och låta dem hjälpa till.

Tack för en tankeställare, nästa gång jag ska måla nåt så ska barnen också få hjälpa till och måla, nån egen sak då, sak samma om det inte blir så jämt och fint som jag hade tänkt mig från första början. Slut med att vara sån egotrippad =D

Hoppas ni får en bra dag!

Kram Nilla

Anonym sa...

En sån söt säng och en ännu sötare dotter.
Underbart att se hur gärna barn vill och framför allt kan hjälpa till.
Jag har en dotter som är prinsessrosa, uppvuxen i tyllkjol med krona på huvudet..Och den andra är sport/surf inspirerad.
Så kul att se hur olika dom är då dom vuxit upp i samma hem.
ha en mysig dag.

Anonym sa...

Åh, va duktig hon är på att måla lilltjejen. =) Tror du skulle gilla min pappas hus, han håller på och måla om allt i vitt. Men han har betonggrått som andra färg då han gör detaljer av betong i stället (så som lister, golv, dörrknoppar, lampfötter, klockor och konstverk).

Till och med jag har börjat gilla den vita idén och undrade när han skulle måla om köpmandisken som är i furu. =)

Längtar tills vi ska börja renovera så man får måla och pyssla med andra saker än tyg. Har fått tag på riktigt fina beiga tyger idag, små bitar men jag ska höra med damen som sålde dem vart hon fått tag på dem.

á Yeliqa sa...

Men så duktig hon är:) Kul att få göra iordning sig egna docksäng:)

Susanne sa...

Så mysigt att hon får måla själv. Hon är så söt den lilla. Riktigt i målartagen må jag säga. Det är vi som ska känna oss hedrade somtt så fi får chans att vinna ngt så fint.
Ha en trevlig lördagskväll.
Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...