söndag 10 maj 2009

Inspirationsdags

Jag kikade lite på BBC Lifestyle tidigare och blev lite inredningsinspirerad. Jag kikade igenom lite mappar igen och tänkte dela med mig av några bilder jag fann där. Inom Feng Shui tänker man i par - ungefär som i ett förhållande. Man ställer inte en murgrönebåge i fönstret, man sätter två. Man sätter upp två tavlor bredvid varandra, två stolar på vardera sida om ett bord eller två stycken kuddar bredvid varandra i soffan.

På bilden här ser man ganska tydligt hur väl det gör sig. Där ser jag åtminstone tre stycken "par" även om det finns fler i det stora sammanhanget.
Om man inte kan gå på två, så ska man hellre ta tre än fyra av något, som kuddarna i soffan eller prydnaderna på bordet. Jag önskar verkligen att jag "fixade" att få till ett sådant "organiserat" kaos som det är på tavlorna. Jag skulle få prestationsångest, men jag fastnar för den här typen av tavelsamlingar gång på gång. Någongång ska jag våga hamra in den första spiken jag med.
Här ser ni igen. Antingen två - som lyktorna, ljusstakarna och växterna, eller tre - som speglarna.

Människan är ändå en rätt underlig skapelse som finner ordning och harmoni i matematiska beräkningar vad gällande materiella ting.

Det kan väl inte finnas någon som helst biologisk anledning till varför vi är skapta på det sättet?


Se lättare när den här bloggen uppdateras med Bloggkoll

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...