måndag 14 januari 2008

Bloggkoll

Tack för att ni är så omtänksamma. Det är lugnare idag, jag råkade bara skriva ett blogginlägg när jag var som mest stressad. :-) Det funkar...för det mesta.
Mina lediga måndagar gör sitt till att få balans och känna att jag hinner med mina barn.
Idag har barnen fått ge sin Mailegkanin en korg (som jag virkat). Vi har lekt med den en lång stund och de har även fått spisen som vi tar fram och leker högtidligt med. Jag tror jag har mest roligt faktiskt. Jag fullkomligt älskar den där lilla kaninen. :-)
Apropå stress...det är lätt att man känner att man "missar" en massa nu när det poppat upp så många underbara inredningsbloggar. Man har så många favoriter så man har svårt att känna sig uppdaterad.
Jag har, precis som många andra bloggare redan, funnit www.bloggkoll.com och nu känner jag inte längre att jag inte hinner med. Det är just det här som jag själv efterfrågade när jag började blogga, ett verktyg som gör att man ser när ens favoritbloggare har uppdaterat sin blogg.

Här finns de allra, allra flesta bloggar listade inom olika kategorier. Troligtvis även DIN, även fast du kanske inte registrerat dig som användare eftersom det är fritt för ALLA att skriva in sin favoritblogg.

Det är enkelt. Det finns blogglistor inom varje kategori. Man bara kryssar för sina favoriter genom att trycka på plusset och vips så har man lagt till den som favorit.


Om man inte hittar sin favoritblogg så kan man skriva in adressen själv, antingen nicket typ som för min "Beas barnslikheter", man behöver inte ens hela adressen, så hittar sökmotorn den bloggen. Och sedan kan man själv välja med en musklickning om man vill att den ska ingå som favorit.


Och här är hela mumsiga uppdateringslistan. Här kan man välja och vraka bland de nya inläggen. Man ser inläggsrubriken och en bild till höger som skvallrar om vad bloggaren lagt in för bild i aktuellt inlägg.


Verkligen ett suveränt hjälpmedel som sagt. Många har, liksom jag, lagt in ett bloggkollsplus (kika längst upp till höger här i min blogg). Genom att trycka på den i bloggarna så prenumerar man automatiskt genom bloggkoll.

Kika in där vetja och lägg in dina egna favoriter - fast en varning utfärdas...favoritlistan kan bli lååååång. :-)

Nu ska jag gå ut i skogen med barnen, vi ska bara "vara" (och så äta apelsiner och korvsmörgåsar förstås...det hör ju till) :-)

Kram Bea

19 kommentarer:

MODERN COUNTRY sa...

Hei Bea!
Kos at du stakk innom før helgen. Synes det er moro å bli kjent med nye bloggere. Ser du har mye å gjøre om dagen ja!! Hjelpes..Hadde vel sklidd ned av stolen for lenge siden, fniss..
Håper du føler deg bra.

Takk forresten for ditt tips om bloggkoll, som du sier, suveränt hjälpmedel!

Ha en skjønn uke!
Aina

Sanna sa...

Bea: pedagog ut i fingerspetsarna. :-) Tack för att du finns och förklarar sånt som vi vanliga dödliga aldrig skulle kunna göra begripligt. *kram*

Anonym sa...

Tycker det är så HIMLA bra med detta! :P Använder det själv flitigt, bloggkoll :)

Eva Agnes sa...

Hej Bea!
Nu har jag ändrat texten till svart på min blog.
Samt gjort den lite större.
Du kan väl testa om det går att läsa. Annars ändrar jag igen.
Kramar Eva Agnes

Stina sa...

Puss och kram till dig vännen.:-)

Smått och gott hos Lina sa...

Ja jag gillar också bloggkoll. Hjälper mig hålla reda på mina favoriter, och din blog hör såklart till dem :-)

Kram Lina

Ann-Catrin sa...

ja du... blogg koll är bra... att hålla koll. Men nu måste du ta det lite lugnt.. du hinner. Vad skönt för dig att du hade en ledig måndag!
ta hand om dig
kram A-C

Anonym sa...

Låter mysigt...att bara vara:)

anna k. sa...

Jag håller med dig, bloggkoll förenklar verkligen "blogglivet" åt en. Synd bara att den inte skriver inlägg åt en när fantasin tryter :D För det gör den verkligen emellanåt.

Martina sa...

Hej! Alltid lika intressant att hitta nya bloggar där man känner igen sig. Ska fortsätta titta in här. Titta gärna in hos mig.

/Martina

Verkstedet sa...

det var lurt!!!! veldig kjekk blogg du har. og jeg også elsker Maileg.
hørteut som du har det ravelt, så godt at du er så flink til å ta sånne fine pauser med barna dine. jeg selv synes det går så i ett, og det er ikke alltid like lett å ha overskudd til lek da...og bar er jo viktigst, ikke like lett å leve i denne tidsklemmen som vi ihverfall kaller det på norsk. vi får bare passe på å pritotere, dog det ofte er lettere sagt enn gjort. en må jo liksom på jobb uansett, gått ned til 80 prosent, kunne tenkt meg 60 pga de små og alt en familie krever, men må jo ha litt inntekt og...og glad i det gode liv og dets fristelser også.....;)
håper vi blogges, trives her!!!!
klem

Dorthe ♥ sa...

Så skönt att höra, att du ändå har tid att leka:o)). Där måste bara finnas plats för roliga saker oxå.

Kramis
Dorthe

Gry sa...

Hej! Sprid gärna budskapet på din sida ;-) Sånna viktiga saker kan inte sägas för ofta. Glöms ofta bort mellen Rosa-bandet-kampanjena...

Kram Gry

Lilla Blanka sa...

Åh vad härligt det låter som du har haft idag med barnen..och det där med skogen..korvmackor..apelsin..det lät såå mysigt.!
TACK för tipset med bloggkoll, skall genast kolla upp :)
Kram
Mia

Unknown sa...

Tack för tipset, nu skall även denna svensk försöka sig på att gå in på denna sida och se om jag kan registera mig.

Som svar på din kommentar, ja det är min egen inredning på bilderna.
Tack för att du besöker min blogg.
Kramisar Jeanette

Lilla Blanka sa...

Så där! Nu har jag kollat upp, och min blogg fanns redan där (?) så nu har jag även kopierat ett litet + på min sida så som du har gjort...otroligt smidigt och TACK igen vännen för att du gör ett inlägg om detta med Koll!
Mia

Min Skattkammare sa...

Hallå där!
Tack snälla rara för fint beröm! Det betyder så mycket när man jobbar med det, självkänslan far och fladdrar fram och tillbaka, så god feedback är så välkommet!
Vilka söta skridskor du har på bild....och den virkade koppen....men så söt!!
Stor kram Kicki

Anonym sa...

Ja, visst är det bra med Bloggkoll, så kan man se vilka som uppdaterat!

Amoroso sa...

Åh vilken bra länk. Det var otroligt bra (särskilt med alla inredningsbloggar. det finns ju en uppsjö!)
Jag hade definitivt börjat läsa Fröken Julie om jag hade varit du! Den tar upp kampen mellan könen, i många bemärkelser. Helt fantastisk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...