lördag 16 februari 2008

Tjuvkik inför kvällens delfinal

Vi var iväg på genrepet på delfinalen till Melodifestivalen idag. Arenan var som en enda byggställning, ranglig och obalanserad med obekväma stolar, men stämningen var på topp.

Luuk var samlad som vanligt. Om han är nervös så visar han inte ett spår av det mellan tagningarna utan står lugnt och bläddrar i sina papper. Vi fick vara med och "påa" en snutt inför sändningen vid Rapport. Två tagningar blev det, den ena gången vände han sig till kvinnan till vänster om honom på bilden, på den andra till flickan på höger sida. Vi får väl se ikväll vilket klipp det blev.

Stackarn...först ut...och knappt något gensvar från publiken. Han såg märkbart besviken ut när lottningen inför det låtsade telefonomröstningen visade att han inte skulle få gå upp och köra igen som delfinalist.


Och så Ola förstås då...osminkad och med munsårstejp, precis som det ska vara på genrep. Lite fartfylld låt, men inte så catchy som man kanske skulle ha önskat, men han kommer nog vidare ändå.


När Gessle inte är intresserad av att ställa upp i dessa sammanhang, och Jimmy Jansson är pappaledig, så får man hitta någon annan som ställer upp. Here he is. Han vann utlottningen av att få gå upp på scenen igen. Han såg glad ut och fick fler folk med sig andra gången än första.


Den här tjejen blev jag så otroligt överraskad över. Hon är så spacklad på alla intervjuer och bilder, men här är hon helt osminkad och var så oerhört charmerande. Inte ens JAG går utan makeup, men här lät hon visa hela sitt ansikte i sin nakenhet och pepplighet. Strongt och hon är så söt utan makeup. Hennes låt var den enda jag saknade att hon inte kom vidare att få sjunga en gång till faktiskt. (Ja-a..hon har stagepasset runt halsen...precis som även Carola har - som om hon skulle behöva det) :-)


Och så underbara Sanna Nielsen som berörde till tårar. Flera runtomkring mig, inklusive jag själv, satt och torkade sig runt ögonen. Så fint och hon är så duktig. Hon kommer gå vidare direkt med en här.

Men hallå...det svänger ju? Jag och hela Arenan gungade i takt. Underbara...faktiskt. Det hade jag inte trott. Det här är den enda låten som vi hörde alla nynna på på vägen ut. Undrar om Luuk kommer kalla dem "kalvarna" ikväll också? :-) Jag hoppas de här killarna kommer vidare, det är de värda.

Näe...inte ens takterna, som jag i vanliga fall älskar, fick mig på fall. Fy vad tråkigt och lite "snobbigt" uppträdande. "Kebabpizza Slivoitza" Tror inte ens maken kommer nynna denna för sina arbetskamrater när de far iväg på luncherna för att köpa pizzan, den var ju bara för tråkig.
Och så har vi honom....
...och henne...som alla väntade på. Hon hade en gul klänning på sig och sitt backstagepass. Söt som vanligt, men låten var så plain som den skulle kunna bli faktiskt och hennes röst drunknar i hans. På vägen ut hörde jag fler som sade att det ju sprakade om dem men att låten var rätt trist. Utanför på löpsedeln stod det något om "Carolas vågade dans-chock i Västerås" eller något. Jag förstår inte ett dugg vad de menar med det, jag märkte då inget.

Även fast låten var sisådär så var det ju många i salongen som ropade "Carola!" när det skulle annonseras vilka som skulle gå vidare, så de kommer vara direktkvalificerade ikväll. Den andra finalplatsen kommer stå mellan Ola eller Sanna....Rongedal kommer få gå till Andra Chansen. Alexander Schöld kommer att komma femma, The Nicole sexa precis utanför strecket. Andra generationen kommer hamna näst sist - före Lasse Lindh.

Så tror jag efter att ha hört och sett dem. Återstår att se om det blir så.


Och här är ett underbart ögonblick "som kommer göra sig skitbra på DVD" ;-)
Ikväll kommer ni få se vad det är Björn Gustafsson försöker göra.

Kram Bea

18 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

oh bea, vad jag är avis. melodifestivalen är bara såååååå!!!!hejjar på carola, älskar henne, pinsamt säger barnen...ola och sanna får också gärna gå vidare.kul att få lite inside. kram och ha en underbar kväll i den hetaste stan idag!kram lotten

Änglahem sa...

Heja Andreas!!! Carola klarar jag mig bra utan...*fnissar generat*, Ola Ola...!!! Hoppas innerligt på dessa två..jaja tre då ikväll!!! Sanna lilla gumman vad gör du här IGEN? Blir det ikväll som förra veckan att Björn Gustafsson blir bäst till slut iaf?

Ha en bra lördagkväll Bea!!

Kramar
Ulrika

Stämningsfullt sa...

Spännande, spännande...
Vi kommer sitta bänkade framför tv´n snart!
Ha en trevlig kväll!
Kram.

NICOLINAS BONING sa...

Vad kul att vi tycker lika om dom 2 som gick direkt till finalen:-)
Carola tycker jag absolut INTE om...men Andreas...suck...vilken underbar karl alltså;-)
Kramar/Birgitta

stina sa...

Ja nu vart det ju som förra veckan....Björn Gustafsson va bäst! Kram Stina

Kalkstenssommar sa...

Fniss!
Du skriver ju som värsta reportern. Strålande! Gillar dina skarpa kommentarer om utseende mm. KUL!

Sitter här o har missat vilka som gick vidare. (Nattade lilla E)

Vi ses!

Kram L

"M" sa...

Jag älskar Rongedahls...de är så bra, och glad blir man...och Björn Gustafsson är ju suveränt bra...vad kul att du tittade in hos mej och gjorde dej sedd för mej...kram

MiaMaria sa...

Tänk vad jag skrattade åt björn G.....JAg får väl säga att det kanske inte var någon låt som stack ut så där bra och satte sig fast i huvudet......Blir spännande och se forts....Sannas låt var vacker Rongedal helt ok och C Och A var också bra.....

HA´det så gott!
Miamaria

Dorthe ♥ sa...

Skrattar....du är ju för go! Carola klarar jag mig HELT säkert utan!!!

Kram
Dorthe

Stina sa...

Gulliga Bea!

Jasså han gillar musiken. Haha...

Du är så duktig på saker och ting. Du ska se att du snart får känslorna tillbaka för pyssel och sådant. Man behöver vila lite bara ibland. Puss

Anonym sa...

Jag/vi var också där så nu undrar jag ju om jag möjligtvis kan ha skymtat dig där någonstans?! :-D
Då Johnson/Häggkvist inte heller gick vidare på dagen efter lottningen kan man ju dock tycka att de borde tränat lite mer på att inte se så besvikna ut som de gjorde i sändningen igår kväll... ;-)

Sanna sa...

Haha, jag kommer inte ihåg något av bidragen hittills. Inte ens Klister Smörgrens otäcka umpa-umpa från förra veckan. :-)

Jag brukar tycka att startfältet är uselt, får hoppas att det blir bättre de två kommande deltävlingarna!

Guldkorn i min vardag! sa...

Tyckte att Rongerdahals var suveräna men nog får melodifestivalen höja ribban på låtarna hädanefter.
Kram Ulla-Bella

Lotta "EnVilsenLoppa" sa...

Oj , vad roligt att få vara med på genrep och få lite förhandsinfo ! Jag var på en deltävling i Karlstad för två år sedan och vilket jippo/ cirkus det är med allt runt omkring . Jag hade lovat mig själv att inte titta mer på eländet efter förra helgen men , var hos min syrra och kunde inte låta bli ;-)
Sanna Nielsen ocg tvillingarna var ju sååå bra , kul ! Skrattade så tårarna sprutade när Björn Gustafsson for upp i luften :-D
Kram/Lotta

Ann-Catrin sa...

Oh vad roligt ni hade verkade det som!!
Jag tyckte att det var rätt låtar som gick vidare... Carola... så bra att hon inet gick direkt till Globen...kan inte mned henne!!!
Björn Gustavsson... så himla klockren!!!
kramar A-c

Mamma C sa...

Vi satt bänkade här hemma, och jag tyckte dom var bra som gick vidare.

Signes Vind sa...

Kul att få se dina bilder. Läste det först nu när jag har facit.
Jag gillar ju Anderas Johnson så mycket o tycker faktiskt (trots att man inte ska tycka så) att Carola är outstanding när det gäller artisteri - synd för mig att de inte gick vidare direkt.
Är lite besviken av Festivalen så här långt - bättre låtar efterlyses!

~~*Pennyshouse*~~ sa...

ååå SANNA säger jag bara!!

Vilken röst , vilken låt, !!
Jag lyssnar på låten om å om åom igen.Gråter, ryser...*LER*
otroligt hur en låt kan beröra en så...
Och hon är ju så vacker å mysig.Skulle representera Sverige bra!

Kram Pernilla

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...