fredag 3 oktober 2008

Identitetskris?

Eller bara flera olika sidor av mig själv?

Från "Lilla huset på prärien"boxen till "Sex and the city"boxen.

Från fotriktiga Espiritlågskor till lite mer vampiga Eccos som ger blanka tusan i att den gör sin ägare över 185 centimeter lång. :-D

Jag är en riktig periodare.
Stundvis kan man se mig med Diorväskor och kritstrecksrandiga byxor, slingor i håret och läppstift som fylls på efter varje rast.

Periodvis...som nu...ser man mig med håret i en slarvig hästsvans, fotriktiga skor och jeans sju dagar i veckan och sakerna i en tjockare plastpåse till och från jobbet. :-)
Nu är jag på väg in i min "Diorfas" igen känner jag. Dags för en klipptid, nya skor, skinnväskan och piffiga toppar och blusar som behöver skämmas bort med 30 graders tvättar och strykning innan de bemödar sig för att göra en rättvisa. :-)
Något med hösten tar fram mitt kaxigaste "Mary Poppins" med capes, hattar, breda paraplyer och höga stövlar. Och jag tycker om det.

På samma sätt tar våren fram det mjuka i mig, det sammetsvarma, det pastelliga. De feminina gummistövlarna kommer fram tillsammans med långa kjolar och mjuka omlottröjor och sjalar.

Är det så för er också? Att ni liksom byter sommarskruden mot vinterskrud och tvärtom?
Funderar Bea

18 kommentarer:

Tanja sa...

Aritg å lese, stilige støvletter.
Nå om dagen er jeg inne i min comfi stil.

~~*Pennyshouse*~~ sa...

hej hej!!!

hiihhi...känner igen mig.Just nu är jag en tråkig myspys människa.Tjocka tröjor å vida byxor å jeans.Ibland blir jag den lite mera chica Penny...hihihi..med snygg skjorta å fin byxa..ja det beror väl på humör osv skulle jag tro.

Kram Nilla

Anonym sa...

Hej Bea!

ha ha, vad jag skratta gott när jag läste ditt inlägg. Jag är likadan, jag har inte EN stil.
En vännina här undrade vad jag hade för stil för ena dan kom jag klädd på ett vis och nästa dag i nåt annat. Jga svarade. Min stil är många olika stilar i en mix. Jag tar vad jag tycker är fint och sätter ihop det på mitt vis. Likadant gör jag i mitt hem.
Och det funkar.....för mig!
Ha en underbar helg med din familj.
Kramar från andra sidan plurret.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Visst är det så. Att man känner för olika "utstyrslar" beroende på årstider. Och jag kan nog ändra mig från dag till dag om det skulle vara så.... I onsdags klackarna som gör att alla på kontoret vet att jag kommer. Idag mjuka loafers i mocka...som fötterna verkligen myser i. Men jag tycker nog att det är ganska så skoj jag!

Ha en riktigt fin helg!

Petra C sa...

Jag tror jag är "periodare" som du. Fast kanske inte så uppdelat som sommar och höst utan det går fram och tillbaka veckovis eller ibland så skiftar det mellan olika dagar.
Är inne i något som väl motsvarar din "dior-fas" just nu fast inte lika chict utan mer Petra-anpassat. :)

Sara Mårtensson sa...

Härligt att man kan byta stil så, omväxling förnöjer ju heter det väl. Jag är nog lite av en "samma stil människa". Jeanstjej som kan ha kjol ibland.

Hoppas du får en trevlig helg!

Kram

Ps. Skulle gärna norpa den där Sex and the City boxen av dig!

Lilla huset på prärien sa...

Åh BEA! Gud vad jag känner igen mig i det där du skriver. Mestadels är jag trist, hårtofs- och joggingbralle-mamma men längtar efter att få dra fram Prada-skruden och high-heels och få vara "business/sexy". Då sjunger jag högt till Shakira i bilen och önskar jag var någon HELT annan, någon HELT annanstans ;)

Kram Jenny

Amoroso sa...

Skrattade gott åt din identtetskris. Så känner jag också när jag växlar mellan Lilla huset på prärien och L word :-) Allt har sin charm. Önskar dig en mysig helg!

Jenni - Snickarsbacken sa...

Hej vännen!

Vad mycket nytt du har i bloggen - kul! Känner igen mig i dina funderingar är just likadan. Känner mig på ett sätt piffigare än någonsin nu som mamma till två barn. Stolt och glad och vill visa det i mina kläder med :-)

Kram & Sköt om dig!
Jenni

á Yeliqa sa...

Vi ser ut att vara väldigt lika varandra :D Kännner SÅ väl igen mig :D

Anonym sa...

Absolut! Just nu vet jag inte alls vilken skrud jag ska sätta på mig. Försöker köpa nya kläder, men ska det vara t-shirt eller blus, jeans eller kjol...just nu går jag lottlös, tomhänt, med baken bar...

♥ Fyra årstider sa...

Jag är nog lika tråkig året runt, men färga håret är ett måste numera.
Kram Lotta

Hjärtat Mitt sa...

Det är väl skönt att man kan vara lite av varje. Precis som man känner för. Inget rätt och inget fel, bara hur lusten faller sig.

Ha en skön helg.

Kram Mari i Marieholm

Kannor och karaffer sa...

Åh jag känner i allafall igen mig.... Ett tag nu har det bara varit fokus på inredningsshopping - men nu börjar det svänga och lusten att springa i affärer blir bara starkare. jag tycker det är ganska skönt att det skiftar - annars skulle jag ha alldeles för mycket av impulsvaror i garderoben. Och det har jag ju inte råd med.....

Behöver nytt av både stövlar och vinterjacka - det lär kosta...

Ha det gott!
Ann

IKT i min vardag sa...

Känner igen mig absolut! Det är bara det att det för min del går alltför lång tid mellan det där piffiga perioderna...tyvärr.

Kram

Monkan sa...

Åhå, de där Ecco-dojsen såg intressanta ut, jag måste helt klart besöka en Ecco-butik imorron! Jag som lämnade in mina gamla (glömt vilket märke) på renovering idag (och som vanligt sa skomakarn att jag borde kommit tidigare… Jag visste det i förväg så jag var faktiskt inte säker på om jag skulle våga gå dit!).

Vilka superfina rönnbärshjärtan och höstlövstavlor ni gjort! Helt fantastiska färger på tavlorna!

Vecka - Vecka sa...

Jag skulle nog behöva väldigt höga klackar för att bli 185 cm lång..

Men stövlarna var fina! Men som hemmamamma, och med ett jobb, där man måste vara praktiskt klädd, så är det tyvärr inte ofta som den sidan kommer fram hos mig.. Men då känner man ju sig extra fin då man piffat upp sig lite!

Kram,Lotta

Anonym sa...

Åhh vad jag känner igen mig
det gäller även boende
Vissa dagar vill jag bo i ett torp på landet ha några hönor ett växthus Grytan med storkok på vedspisen osv
Andra dagar vill jag bo mitt i city i en tjusig våning

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...