tisdag 27 januari 2009

Creative overflow

Det har varit lite kreativ "torka" här hemma efter de intensiva dagarna före jul med förberedelser, sömnad och beställningar. I mellandagarna har jag liksom "vilat" från allt som stavas "kreativt".

Det var svårt att komma igång på keramiken också. Första tillfället för terminen bara satt jag i princip och bläddrade i böcker och kikade runt på de andras tekniker.

På tovningskursen blev det heller inte mycket mer än lite tussande i ett sittunderlag förra gången.

Igår på keramiken drejade jag och det blev bara till en platt liten sörjig klös på drejskivan.
En sorglig syn.
Desto gladare idag...när kraften återkommit och jag finner inspiration och möjligheter i allt jag ser. Det är både en FANTASTISK känsla och en frustrerande på samma gång.

Idag på tovningskursen ville jag inte sluta. Vi tjejer satt till 22.00 och pickade med vår nåltovning. Många får blir det efter mitt får som ni ser blickar ner på er uppifrån högra kanten här i bloggen, men de har lagt till så söta detaljer så jag känner mig sugen på att göra en ny - modifierad - med inspiration från deras. Jag ska göra en ny, klä den med ull, en pannlugg och längre ben.

Sedan ska jag göra flera stycken...tre i alla fall...i lite olika storlekar. De ska jag hänga i nylontråd från en tjock gren i någon av barnkamrarna. Av grenar ska jag knyta ihop ett litet staket. Sedan lutar jag fåren så de ser ut att börja hoppa eller vara mitt i ett hopp. Några kardade tussiga moln som hänger från samma gren kan nog på ett fint sätt avrunda mobilen som kan kallas
"Räkna får" :-)
I övrigt har jag ikväll gjort en liten nyckelpiga som ska bli till en liten accessoar (hårsnodd, brosch eller halsband) till min dotter. Jag blev nöjd med den och ska visa er kort på den när jag har tillgång till en kamera igen.

Jag hade skrivit ut följande bilder från "En gry og Sif" och jag kan inte med ord beskriva hur följande bilder inspirerar mig och får mitt sinne att flöda över av kreativitet och pysseliver.

Jag vill göra ALLT och vi ska fortsätta kursen i tio veckor till. Vi har bara börjat, tjejerna och jag.
Jag rekommenderar ALLA att börja tova.
(Dessutom är det så välgörande för händerna med ullfettet...kors i jisse namn säger jag bara)











Tack för era goa kommentarer i mitt förra inlägg tjejer och tack för att ni står ut med en blogg som för närvarande är seeeg i uppladdningen. (Ska se om jag kan fixa till det eller om det kanske ligger hos blogspot)


P.S! Glöm inte bort tävlingen som avslutas imorgon...se tidigare inlägg!

17 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Nu blev jag jättesugen att nålfilta. Det var jättelänge sedan jag gjorde det, det har mest blivit virkning på sista tiden.

Hoppas att lusten håller i sig till imorgon för nu är det ju dags att sova. Jag ser fram emot att se dina ull-alster

Kram/Veronica

Marie//Tekla Maräng sa...

Du får inte sukta mig så, jag letar med ljus och lykta efter en tovnings kurs. Den jag har hittat kostar 650kr för ynka tre timmar, jag vill gå många gånger så jag hinner tänka emellan gångerna.
Vilka härliga bilder du bjuder på, med härliga ungar, tovade grejor mm. härligt.
Kram Marie

Noamaja sa...

Underbart! Suger i mig pastellerna som...en svamp, hi, hi. Min favvo är korgen med bollarna! Jag har dille på bollfrans just nu:-) Borde kanske prova tova, ha inte gjort det sedan syslöjden:-o

Ha det fint!
A

Chris sa...

Varför inte kalla ulligarna "Sömnlös-a?"?

Backstitch sa...

Visst är En Gry Og Sif inspirerade. Vi skall inom kort få in ett lager av deras saker. Vi väntar med iver.
Kram Moster

Mia sa...

Åhh vad mycket fint. Inspirerad som bara den men frågan är om jag skulle klara av nåt sånt... skulle gärna vilja men tiden räcker inte till just nu.

Kram Mia

StrandviksVillan sa...

Jamen, du har ju varit kreativ i ditt städande och röjande istället! Fast jag förstår vad du menar, man vill ju så gärna skapa nånting ibland också.

Jag gillar den virkade handväskan med blommor på!

Ha det fint!

Lilla huset på prärien sa...

Åh vilka underbara bilder! Jag förstår att du känner dig otroligt inspirerad av dessa. För min del blir det ingen tovningskurs men däremot är jag otroligt sugen på en keramikkurs faktiskt! Måste ta och anmäla mig till detta. Ska genast kolla vad som finns i min närhet faktiskt...

Största kramen Jenny

Lallis - liv och leverne sa...

Vet du; dina bilder... oj!
Så fina!Och vad kul med drejningen tycker jag. Kram Lallis

Susanne sa...

Jag ser att din blogg kommit tillbaka..vad skönt!! Jag hade blivit jätte orolig..Vackra och inspirerande bilder som vanligt..Härligt fina färger..Kram Susanne

Annika sa...

Vilken härlig ide med fåren.... har nålfiltat lite grann o vattentovat o det är som du säger... det blir ett gift o man kan inte sluta.... ska försöka lite före påsk nu..... nåt pynt till kransen eller så.. Kram Annika

Vardags-mirakel sa...

Vilka härliga bilder! Jag blev riktigt sugen på att börja tova, gillade de påskinspirerade grejerna. Ha det bra, kram Eva.

Bollan sa...

Hej du har en award att hämta på min sida, grattis. kramizzar

mylovelygrandma sa...

Hej! Tack så jätte mycket för hjälpen, ska ge mig på min bloggkonstruktion så fort det finns ledig tid att pilla med det, å nu vet jag ju äntligen hur man ska göra:) Vad roligt att du blev inspirerad av min kalender! Javisst kan man göra fina anteckningsböcker till barnen! Det finns ju så många roliga tyger som man kan mixtra med. Ha en fortsatt bra vecka! Och lycka till med tovningen, det verkar mycket mer spännande än vad jag någonsin trott! Kram!

Livet är Underbart sa...

Hej Bea! Lugn kreativiteten smyger sig på när du minst anar det =)Tipsar om en liten tävling borta hos lilla mig. Du kan vinna en silver berlock nu lagom till alla hjärtans dag. Kram Jenny

Hemma hos Bröderna Bus sa...

Hej!
Äntligen har jag hittat tillbaka till din blogg. Min länksida försvann spårlöst och det tog tid att komma ihåg alla fina bloggar.
Vilka fina grejor du har gjort.
Om du vill kan du hämta en grej hos mig. Kram C

Anonym sa...

Åhhh, vilken fin sida!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...