söndag 12 april 2009

Fåtöljtäcke

Jag visar en bild på det jag kallar "barnens fåtöljtäcke". Det är ytterligare ett projekt jag sydde under "Använd det du har". Bilden är inte särskilt bra inser jag nu. Den visar inte att det är ett annat randigt tyg på baksidan - ett med ljusblå, bruna och vita ränder. Ni ser heller inte att själva randningen här är mörkt brun och vit och den syns inte att det är ett "halvtäcke", alltså ett täcke som lagom ska täcka ben och fötter när man sitter framför teven.
Jag har kapat av ett stooort istoppstäcke från Jysk för 19:- som jag haft liggandes och sytt överdraget som enligt "örngottsprincipen" med invikningskant och knytband vid öppningen.
För att inte täcket ska glida ner i ändarna när barnen rumstrerar omkring under det så har jag fäst fast det rakt igenom med sex stycken tofsar som jag gjort av vitt bomullsgarn. Jag är nöjd med resultatet och den ska ligga i den vita tvåsitssoffan vi ska köpa till lilla hallen på ovanvåningen.
...

Hoppas ni har en fin påskhelg. Själva har vi firat med släkten i dagarna två med MYCKET godis och god mat och många interna skämt som oftast är "tjejerna mot killarna"-skämt. :-)

Jag har hunnit pyssla lite också på nätterna när jag kommit hem då jag just nu är inne i min lite "maniska" period igen. På natten till påskafton, vi pratar alltså mellan 23.00-02.00 så var jag klarvaken och huvudet bara surrade av en massa projekt och saker jag vill göra. Det var inte riktigt det lägligaste tillfället, men det går bara inte att stå emot.

Igår virkade jag en snabbprojekt när jag kommit hem från festandet, en tvinnad sjalhistoria i mohairgarn. Jag inspirerades av den blå, snodda halsduken som modellen har i inslaget några inlägg ner och jag är nöjd med själva provresultatet. Nu ska jag virka en precis likadan till, fast nu göra den bredare och lite längre som modellen har på bilden (garnet räckte inte).

När jag tagit bild på den så ska jag skriva ner virkbeskrivningen ifall det är någon mer som vill göra något liknande.

Idag har jag tusen projekt i huvudet. Jag vill sy en tetranecessär eller två och börja virka på min hatt, plantera lite och gödsla i trädgården. Sedan vill jag picka ägg med barnen gå en långpromenad med familjen och njuta av det underbara vårvädret.

Ha en ljuvlig påskdag!



Se lättare när den här bloggen uppdateras med Bloggkoll



Pssst...nu är första tetranecessären klar. Den var urkul att sy och i morgon kommer jag nog starta en utlottning av den på bloggen.

12 kommentarer:

Veronica Tingvall sa...

Det låter härligt!
Täcket ser jättefint och mysigt ut.
Kram/Veronica

Grodmamman sa...

Vilket fint täcke du har sytt!
Dotterns lilla gula kyckling är gjord av cernitlera som "vi sedan hade i ugnen så att den stelnade" enligt dottern!:) Tuppen är gjord av en glödlampa som hon sedan lagt gipsremsor på. Den är sedan målad och dekorerad.
Kram

Unknown sa...

Jättefint täcke du har sytt! Bra tips-ja, här hemma används filtar flitigt vid soffan. Snyggare med ett sådant täcke. Ha en fortsatt bra påsk! Kram Lenita

Stina sa...

Det där är ju jättefint. Du kan då hitta på du.;-) Kram

Vardags-mirakel sa...

Hihi det märks att du är i den maniska perioden :-) Vilket vackert täcke! Kram Eva.

Ullis/Leva på landet sa...

Jättefint täcke du har gjort. Men vad du fixar och grejar. Förstår inte att du hinner.

Ha en fortsatt skön helg!
Kram Ullis

Marie//Tekla Maräng sa...

Ja tänk om man hade hälften av din kreaktivitet och energi.
Låter som en skön påskhelg:)

Ett hus i vitt sa...

Åh man bara njuter och inspireras av din flödande kreativitet! Underbara saker du tillverkar, och er dator/tv-fria vecka var verkligen intressant... Något vi borde prova! Här har dock påsken avnjutits i stugan och det har varit ute4vistelse i stort sett hela tiden. Sköönt, och massor av ny energi. Ha en fin vecka! Kram, Anette

MiaMaria sa...

Hej Bea!!!

Här pysslas det på som alltid...och vad fint täcket blev...och din axelvärmare är ju bara så söt......

Hoppas att ni har det gott i PÅSK!
MiaMaria

Millan sa...

WOW! så snyggt ditt täcke blev, blir sugen på att testa själv...(som vanligt när jag ser allt fint du gör)....
Jodå, jag trivs för det mesta med bondgårdslivet...Fast det är mycket jobb, vissa dagar händer det att jag är igång från 04- 20 tiden, då är man lagom mör när man äntligen får ta en dusch, sen är det bara att lägga sig för att åter gå ut igen vid 04 nästa morgon...Men sen finns det dagar också som jag har mycket tid över, så det jämnar väl ut sig, men visst, det blir nog mer än ett heltidsjobb ändå...Fast jag slipper ju restiderna till och från jobbet *ler*
Ha det gott!
kram Millan

ansku sa...

Så fint det blev!!
Hoppas du för en skön annandag påsk!
//Kraam Ansku

Anonym sa...

den ser jättefin ut men om man som jag inte har tid och inte prioriterar att pyssla och sy så kan man köpa en jättefin pläd också för en billig penning, tex på ikea :-))

//Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...