torsdag 5 november 2009

Lite mer inspiration till julkort

Jag gillar tanken på att barnen får göra julkort av kroppen på något sätt. Tummar av renar, renar av händer och fötter...och varför inte en tomte med skägg gjord av barnets lilla näve?
Man får ju liksom ett "tidsdokument" över hur liten den där handen eller foten en gång varit.
Supercharmig tycker jag den här är.
Tyvärr vet jag inte källan eftersom jag hittade den i min inspirationsmapp, men det var nog någon amerikansk "craft"sida.

...

En lång, men innehållsrik arbetsdag är till ända.

Jag kände mig som en bov när jag hämtade mina barn så sent som 17.00, ensamma med en pedagog på hela förskolan, men det är ledig dag för hela familjen i tre dagar nu eftersom jag alltid är ledig fredagar och maken också är hemma.

Här hemma har hantverkarna vänt upp- och ned på huset. Nu har vi ett hål i allrummet uppe för att få skorstenen att gå upp där. I vardagsrummet är golvlisten borttagen, hyllorna står mitt på golvet, tavlorna är nedtagna, allt för att murspisen ska monteras. I hallen är det elen som är pifflad med eftersom de kom till ett full röra med elledningar när de sågade upp i golvet.

Elementet i sovrummet är nedtaget (varför vet jag inte ens riktigt)

Men...det är torsdagkväll...min lediga kväll...och maken lagar otroligt medelhavspasta just nu.
Barnen är glad och underbara, pyssliga och skrattiga.

Får se om jag orkar skapa något ikväll, hela dagen har varit ganska intensiv, men då är det ju JUST lite kreativitet för EGEN del jag brukar behöva.
Lycka till med kreativiteten! Ni skapar fantastiska alster och är enorma inspirationskällor.

Kram Bea

6 kommentarer:

Kalkstenssommar sa...

Hej Bea!
Det är så härligt att stanna till här vid dig. Känns nästan som att man sitter och myser vid ditt köksbord med en god vän o lite kaffe! Du beskriver din vardag så målande. 3 sköna lediga dagar önskar jag dig!

Kram L

Inger sa...

Vad mycket roligt dina elever har fått gjort idag. Du behöver absolut inte ha dåligt samvete för att dina barn hämtas sist. Att vara ensam pedagog kvar med några barn är oftast en väldigt mysig stund. Då får barn ha fröken alldeles för sig själv och de kan varva ner innan hemgång.

Ha en bra helg/Inger

Stina sa...

Kram till goa Bea.:-)
Stina

Cathrin sa...

Tack för din "pepping" hos mig! Behövde det liksom lite "knäppning" på näsan. Hoppas du får lite tid för eget pysslande i kväll. Känner precis igen mig, men det är ju genom att få vara ensam och rensa hjärnan i skapande kreativitet som man tankar ny energi om man är "som vi". Extra härligt med en matlagande man (vilket är en sida min älskling tyvärr ännu inte visat, tur att han har andra goda sidor...)

Önskar dig en fin och kreativ kväll!

Cathrin

Strumpetossa sa...

Vilken kul! Jag och min äldsta dotter gjorde något liknande förra året fast då gjorde vi tummen som tomteluva och själva handflatan som ansikte, fingrarna var skägg ;)

Efwa - Medea sa...

Gullig tomte! Tänkte kanske göra lite julkort iår men inte just en sån. Min hand är väl ingen som vill ha. *hihi*
Nu har jag pysslat undan några saker i utmaningen. Några sydda matkassar, en "tygkorg" och ett skydd för en stege som alltid står framme. Känner mig nöjd och stor del av månaden kvar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...