lördag 25 juli 2009

Drops höst/vinterkollektion

Jag märker hur lätt jag förtränger att jag är en nybörjare inom stickning när jag ser några av de läckra nyheterna på DROPS hemsida.

Visst vore det härligt att kunna skapa sin egen lilla klädeskollektion till ett mycket lägre pris än det man köper det för i handeln?

Just nu är det dessutom rea på DROPSgarner ute i landet. 40% dras av på det ordinarie priset.
*tipselipsar*
Jag har köpt en underbar mullvadsbrun ullkappa i 30-talsstuk (365 Sunshine på M&Q). Jag köpte den på en outlet vid Gekås.
Den skulle ha kostat 1.500 kronor, men jag fyndade den för 399:-.
Nu sitter jag och dagdrömmer mig bort till vilka vackra accessoarer jag ska ha till.
De här vantarna är jag lite sugen på att prova på.


Ett par lårhöga strumpor vore fantastiskt att få ihop. Snyggt ihop med knähöga tweedkjolen eller under skinnstövlarna. Jag gillar det faktum att de knyts runt låret med smala sammetsband för att hålla dem uppe.


Det här setet är jättevackert tycker jag. Klassiskt och snyggt.
Undrar om det är svårt att få till flätorna? Den ser i alla fall varm och go ut och jag tror absolut att jag ska ge de här ett försök eller två.


Den här vackra stickade klänningen tycker jag också om. Smickrande för figuren och ser ganska lätt ut att göra. Det är extra roligt att variera med lite virkade detaljer upptill.



Och så ser jag framför mig en liten ensemble av stickade kuddar i soffan när höstmörkret faller. De har många olika modeller och nyanser att välja mellan och det skulle vara jättefint att kombinera tillsammans. Ett bra övningstillfälle att träna flätstickning är det ju också.




Wow! Vilka härliga färger och så roligt att finna ett virkprojekt!
Den här underbara halsduken måste gå snabbt att veva ihop, särskilt som det ska vara STOR virknål och TJOCKT garn till den här. Det känns som om den bara MÅSTE få hänge på min ståltrådsgalge i hallen i höst och vinter, om inte annat för att pryda hallen...hihi.





Den här modellen av "väst" tycker jag också om. Vad snyggt ihop med en bullig håruppsättning, en tunn långärmad bomullströja och enkla jeans och skinnboots.
Det finns toppiga mössor man kan virka på DROPS som skulle vara fint ihop med denna.
(T.ex. den här.)
There's no end to the possibilities! :-)
Ha en underbar lördag!

Kram Bea

8 kommentarer:

Helena sa...

Jag skulle också vilja lära mig att sticka, tänk vad mycket fint man skulle kunna göra då. Den kortärmade koftan var riktigt fin!

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh så underbara vantar och sockarna riktig odd molly stil. Måste nog inhandla lite garn till höst mörkret.
Kram Tess

Ullis/Leva på landet sa...

Det var många fina saker jag skulle kunna tänka mig. Nu är jag ju inte en direkt van stickare så det blir kanske lite svårt.

Kramar Ullis

nea i det gula huset sa...

Vilka fina saker du har hittat!
Jag är inte lika flitig som du så jag gör det bekvämt för mig och hör av mig till svärmor! :)
Klänningen skulle jag gärna ha och strumporna och..och ..! Ha ha..

Blir spännande och se om du ger dig i kast med något!

Trevlig helg!
Kram Nea

Lilla huset på prärien sa...

Mmm vilka ljuvliga saker du visar! Kanske skulle jag sätta mig och lära mig att sticka ändå... nej, det går bara inte. Har inte den tiden helt enkelt. Men jag ska... jag ska... lite längre fram :)

K r a m

~~*Pennyshouse*~~ sa...

Hej kära Bea!

ååå så fina saker du visar.Sjalen är ju bara sååå ljuvlig:kan oxå tänka mig den i vår hall...hihihhi..

Hoppas din sommar varit skön så här långt.Här har precis semestern börjat...underbart.m nu bara solen vill kika fram igen...

Kramizz Nilla

Jonna sa...

Oj, vad inspirerande! Jag har länge tänkt att jag ska lära mig både sticka och sy, men jag finner aldrig tid till det. Dessutom vet jag inte hur jag ska göra för att lära mig, hm.. Något tips?

Engelska Villan sa...

Tänk jag har sett exakt samma saker som du!!! Jag glömmer oxå så lätt bort att jag är nybörjare :) Man kan ju alltid prova. Kuddfodralet och sockorna vill jag verkligen ha!!!
Kram Anna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...