måndag 27 juli 2009

Hall uppe

Inga "före bilder" kan jag visa än, kameran är på laddning, men jag kan beskriva det för er.

Det är en sådan där svårmöblerad "genomgångshall"...eller "rum".

Kommer du upp för trappan har du badrumsdörren till vänster och sedan på vänstra väggen sovrumsdörren. Om badrumsdörren är öppen så går det inte att öppna dörren till sovrummet.

Bredvid sovrumsdörren står en liten vit byrå med en teve på. Rakt fram är en liten nisch med ett fönster. Där står vår vitmålade skänk med lite detaljer på. Till höger får lagom vår vita Eketorp tvåsitssoffa plats. Den måste flyttas ibland eftersom vindsluckan måste kunna fällas ner där. Dörren in till dotterns rum och precis bredvid soffan på den högra väggen.
Bredvid dotterns dörr, på högra sidan om trappöppningen, finns dörren till sonens rum.

Framför soffan finns ett litet vitt bord och en liten vit matta.

Sedan är det sparsmakat med detaljer eftersom vi precis börjat utforma det till att bli ett litet "lekrum/teverum" för barnen. På det vita bordet har barnen nu byggt upp sitt piratlego.

Det är beige plastmatta kvar där ute. Barnen har parkett i sitt rum, men vi har avvaktat med golv där ute eftersom vi har funderat fram och tillbaka om vi skulle flytta några väggar där.

Tapeterna är slitna 80-talstapeter, tack och lov vita, men med struktur.

När mörkret faller in framemot hösten och vintern får det bli ett litet projekt att lägga in ett nytt golv där (och i sovrummet), samt tapetsera om nytt där och i sovrummet.

Barnen och jag var emellertid på IKEA igår och handlade lite småpiff dit.

Det blev bland annat tavelramen som jag visar upptill. (Den är på väg att utgå, så om du tycker om den är ett tips att investera i den nu.)

Sedan har jag sedan tidigare två tavellister som ska sättas ihop till en enda ovanför soffan. Det blir några tavlor och där med på barnen och saker de tycker om. En ljusslinga ska ligga där, sedan får vi se vad mer för fint vi kan hitta på.

Barnen och jag köpte två stycken vägglampor att fästa under tavellisten och vi köpte även en spotlightsramp till taket. Idag finns det bara en liten fönsterlampa och en golvlampa som belysning och det kommer inte ge mycket allmänbelysning eller ljus för att läsa en Bamsetidning i soffan när mörkret faller in.

Teven är också inställd på barnprogram, så det är bara för barnen att trycka på knappen när de vaknar på morgonen. Jag vägrar gå upp före sju på semestern, så mina morgonpigga barn sätter sig i soffan och tittar på "Little Einsteins" och "Musses klubbhus" och "Händige Manny" på Playhouse Disney när de vaknar klockan 6.00.

Då ligger jag och maken i sängen några meter ifrån dem och kan småslumra vidare till sju.
Men...den enda osäkerheten har varit att barnen är tvungna att gå ner på nedervåningen för att se på vår stationsklocka vad klockan är. Därför köpte vi även en stor klocka "Pugg" som de kan titta på här uppe. De vet att om klockan är före sex så ska de ligga kvar i sina sängar och även att det är dags att stänga av teven när klockan är sju.

(Det fantastiska är att båda våra barn kan klockan, hel- och halvtimmar och det har de kunnat sedan jul ungefär, tre och fyra år gamla. Det har bara varit att säga: "Jo, det är läggdags, vi kom hem sent. Titta vad klockan är" "Oj, är hon halv åtta? Då skulle vi ju redan ligga i sängen!" kan barnen då svara häpet.)

Det här blev ett långt inlägg med få bilder...hihi...hoppas ni kunde följa med något så när i alla fall. :-)

Idag blir det montering av detaljerna på ovanvåningen, sedan blir det fortsatt bygge här hemma. Nu håller vi på med hallen för fullt och jag har även målat lite detaljer på utsidan.

Ha en underbar måndag!

Kram Bea

0 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...